Pratite nas

Poznati

Glumica Selma Alispahić: PANDEMIJA NAS TJERA NA SKROMNOST I ZAHVALNOST

Published

on

Glumica Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) Selma Alispahić smatra da je situacija sa pandemijom virusa korona ljude podsjetila na skromnost, jednostavnost i zahvalnost u odnosu na život.

Ona je jedna od osam glumica iz BiH, Srbije i Crne Gore koje igraju u predstavi ‘Nije to to’/Studije Fausta, urađenoj po tekstu Simone Semenič i u režiji Tomija Janežiča.

– Proces rada sa Tomijem Janežičem podsjeća, u suštini, da je život koji stvaramo u pozorištu neophodno vratiti u skromnost, jednostavnost i zahvalnost. Za mene su najbolji postupci u kojima čovjek prođe određenu promjenu. Da li je ta promjena radikalna ili suptilna, zavisi od procesa i od čovjeka. Kad tu promjenu prođe sa kreativnim timom kakav je okupio Tomi Janežič, čovjek ne može osjetiti ništa drugo nego zahvalnost – naglasila je Alispahić.

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending