Pratite nas

Poznati

Glumica iz Sarajeva o borbi s rakom: PREPORUČILI SU MI DA IZVADIM SVE REPRODUKTIVNE ORGANE

Published

on

Daria Lorenci Flatz: Foto: Robert Gašpert

Daria Lorenci Flatz, glumica iz Sarajeva, otkrila je detalje o svojoj borbi s rakom jajnika.

Ljekari su prilikom carskog reza otkrili cistu na njenom jajniku, a nakon toga su utvrdili da se radi o karcinomu. Njegov naziv je papilarni serozni tumor jajnika. Nasreću, tumor je bio u početnom stadiju.

– Preporuka mog onkologa je bila da se izvade svi reproduktivni organi – oba jajnika, jajovodi i maternica. Međutim, hirurg koji me je operisao je nešto poštedio, jer sve što je izvađeno nije imalo tumorske stanice, tako da nisam morala ići na hemoterapiju i zračenje, ali mi je rečeno da mi se to, primjerice, dogodilo 10 godina ranije, po tadašnjem protokolu bih morala ići na preventivne hemoterapije – rekla je za Gloria.hr.

Operisana je kada je njen sin imao samo dva mjeseca. O njemu se uglavnom brinuo njen suprug. Situacija se dodatno zakomplikovala kada je dobila sepsu.

– Od tada se kontroliram svakih šest mjeseci i zapravo sam imala puno sreće, jer su karcinomi jajnika jako nezgodni. Nemaju nikakve simptome dok ne dođe do metastaza i stanja koja su teško izlječiva. Zato je jako važno ići na redovne preventivne preglede jajnika, pogotovo ako imate cistu. Sa svojim iskustvom, ja bih je sigurno izvadila, danas se to radi laparoskopski – između ostalog je spomenula.

Dodala je da je ova situacija za nju bila psihički jako teška. Nije željela javno govoriti o dijagnozi.

– Trebao mi je mir, jer kada se suočite s takvom dijagnozom, strah je enorman. Naravno, govorim u svoje ime, ali vjerujem da većina ljudi jednako proživljava takve situacije pa vjerujem da niti princezi nije nimalo lako jer je morala otkriti s čim se bori – ispričala je.

Poznati

Kome Šejla poručuje: LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Published

on

Šejla Zonić

LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Iako je i prošle subote oduševila sve u „Zvezdama Granda“ i kao po običaju osvojila maksimalni broj glasova žirija, takmičarka Šejla Zonić tvrdi da joj je ovo bio jedan od najtežih nastupa.

Pjevačica je otkrila da je pred prošlonedjeljno snimanje preživjela agoniju zbog zdravstvenog stanja. A dotakla se i supruga Armina koji je između dva kruga donio iznenadnu odluku.

Iako je oduševila žiri, takmičarka priznaje da joj nije bilo lako na sceni.

– Ja sam mnogo zadovoljna, ali mi je ovo do sada bio najteži nastup. Valjda kako idemo sve dalje, gleda se sve sitnije, pa su tu i nervoza i stres. Ogromna je odgovornost, ne samo po pitanju pjevanja, nego i stajlinga, ponašanja, bukvalno cio paket. Sada nam žiri stvarno traži dlaku u jajetu, sve je veći izazov, ali sam zadovoljna, prošla sam direktno, Bože, hvala ti” – rekla je Šejla za Grand.

A na svom FB profilu poslije svega citirala je Mešu Selimovića iz književnog djela “Tvrđava”.

– Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti – Meša Selimović.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending