Pratite nas

Zanimljivosti

Eksperiment: POGLEDAJTE KAKO EKSPLODIRA KOKA KOLA KADA SE U NJU UBACI SODA BIKARBONA

Published

on

Ruski youtuber Maxim Monakhov, kojeg pod nadimkom Mamix prati oko osam miliona ljudi, odlučio je pomiješati 10 hiljada litara Coca Cole sa sodom bikarbonom i tako pokušati dobiti golemu eksploziju.

Za to je pripremio poseban spremnik u koji je iz boca izlio napitak, a zatim je u njega dodao veću količinu sode bikarbone. Time je u jako kratkom vremenu stvorio veliku količinu ugljikovog dioksida.

Daily Mail navodi da se ovdje ne događa ista hemijska reakcija kao kad se pomiješaju mentol bomboni i Cola, ali da se dobiva isti efekt.

U svom je eksperimentu koristio sodu bikarbonu umjesto mentol bombona jer je, kaže, jeftinija i ima jači efekt. (Naj portal/Foto:Youtube)

Zanimljivosti

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Published

on

Branka i Sanja Marinković

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Branka Sovrlić je u bivšoj državi važila za jednu od velikih estradnih ličnosti.

Sve naslovnice printanih medija, krasile su njeni atraktivne fotografije. I ne samo to! Njeni hitovi, su joj obezbijedili, realizaciju stotine, uspješnih samostalnih koncerata.

Branka je prva, održala, solistički nastup u ranom poratnom periodu. Otvorila je “vrata” na naše prostore, Sinanu Sakiću, koji je sa njom nastupio u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je svaki, svoj hit, ovjekovječila video klipom.

Stoga, sa sigurnošću možemo kazati, Branka posjeduje najveći broj vlastitih spotova.

I danas se “rabe”, njene bezvremenske pjesme. A ona, i danas, predstavlja magnet za sve medije.

Tako je nedavno imala još jedno sjajno gostovanje na Pink televiziji, kod Sanje Marinković. Naravno, kao i uvijek veoma stilski dotjerana. Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending