Pratite nas

Zanimljivosti

Crnogorske dosjetke: GLEDANJE 50 EURA!

Published

on

Turistička sezona u Crnoj Gori, kao i u mnogim dijelovima svijeta, zbog pandemije Covid 19 je propala. Korona je sve oborila ili uništila. Nije jedino vedar duh. Ljudi još uvijek zbijaju šale, te tako koriste smijeh kao najbolji lijek u teškim vremenima.

Tako se Crnogorac na plaži skinuo do gola pa, od pojasa – na dole, stavio komad kartona na kome piše: “GLEDANJE 50 EURA”!

Prolazi jedna žena, podigne karton, vidi, pa oduševljava ostavlja 50 eura.

Prolaze još 3-4 cure i dešava se ista stvar…

Prolazi i peta žena, učini isto i odlazi. No, nedugo nakon toga vraća se i reče:

„Hej, da te pitam nešto”!?

„Pitaj, ženo“!

„Ako gledanje košta 50 eura, koliko košta seks“?

„Avetinjo, da hoću da radim, ne bi ovako prosio“, ispali Crnogorac kao iz topa!

Zanimljivosti

Koncert u čast Zaima Imamovića: PUNA DUŠA PUBLICI SARAJEVA

Published

on

Koncert u čast Zaima Imamovića: PUNA DUŠA PUBLICI SARAJEVA

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu sinoć je održan koncert “Sve behara i sve cvjeta: Zaim Imamović za vječnost”.

Večer sevdaha je upriličeno povodom 30 godina od smrti Zaima Imamovića, bh. interpretatora sevdalinke.

Sarajevska publika uživala je u višesatnom koncertu, a otpjevatne su najljepše pjesme iz repertoara i autorskog pera Zaima Imamovića.

Na koncertu su nastupili Halid Bešlić, Hanka Paldum, Al ‘Dino, Zekija Suman, Alma Subašić, Zanin Berbić, Safet Bučo, Mensura Bajraktarević, Memnun Muzaferija, Hamza Šantić, Namir Mašić i Pavao Anić.

Program su vodili Erda Redžepagić i Enver Šadinlija, a na ovom muzičkom događaju učestvovao je i glumac Armin Omerović.

Ime Zaima Imamovića, kao estradnog narodnog umjetnika, interpretatora, kompozitora, ostalo je upisano u antologiju sevdalinke i pjesama drugih naroda. Većinu svoga života proveo je u tumačenju i interpretiranju sevdalinke.

Svečanim koncertom Fondacija Sevdah obilježavaju se i tri godine rada, a ove godine je koncert u znak tridesetogodišnjice od smrti barda sevdaha Zaima Imamovića.

– Puna duša i nama i publici Sarajeva! Bilo je čarobno. Zahvaljujem svima koji su ovaj projekat podržali. Pet koncertnih aktivnosti u okviru ovogodišnjih Sarajevskih sevdalijskih susreta zaokruženo je na najbolji mogući način. Ovako rade zemlje koje drže do sebe, svoje kulture i tradicije i čuvaju uspomenu na svoje velikane, a Zaim je temelj interpretacije sevdalinke – kazao je za ‘Naj portal’ Damir Galijašević, direktor Fondacije.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending