Pratite nas

Zanimljivosti

CompanyWall – bonitetna kuća pomaže kompanijama da unaprijede poslovanje

Published

on

CompanyWall je renomirana bonitetna kuća osnovana s ciljem pružanja pomoći poslovnim subjektima u unapređenju njihovog poslovanja pronalaženjem i povezivanjem sa novim klijentima.

Ekonomski faktori

CompanyWall se, također, bavi provjerom potreba i likvidnosti, kao i poboljšanjem efikasnosti rada analizom finansijskih podataka i mnogih ekonomskih faktora.

Višegodišnje iskustvo CompanyWall svakodnevno obogaćuje kroz uspjehe na nekoliko različitih tržišta u Evropi. Bonitetna i analitička kuća CompanyWall nabavlja pakete svih godišnjih izvještaja od nacionalnih registara u regionu, na osnovu kojih kreira dubinske analize poslovanja za svoje, kao i za potrebe svojih klijenata.

Pored Slovenije, CompanyWall posluje i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Mađarskoj i Velikoj Britaniji. Kompanija zapošljava stručnjake iz oblasti ekonomije, finansija, IT sektora, marketinga… U BiH bonitetna kuća CompanyWall posluje od 2019. godine.

CompanyWall sa državnim registrima potpisuje ugovornu obavezu. To podrazumijeva da se na portalu kompanije objavljuju najtačniji ažurirani podaci iz zvaničnih izvora, sa posljednjim verzijama izvještaja u koje su firme sa svakog obuhvaćenog tržišta unijele eventualne potrebne ispravke.

Nova partnerstva

Svojom uslugom, CompanyWall klijentima pomaže da riješe dileme poput onih zbog čega su važne bonitetne ocjene, kako se one tumače, a možda i važnije od toga – odgovoriti na pitanja – koliko je različitih poslovnih djelatnosti u državi, koliko preduzeća i preduzetnika te koji su najbolji učesnici na tržištu i s kakvim rezultatima posluju.

Bilo da neka kompanija želi investirati ili sklopiti nova partnerstva, analiza finansijskog poslovanja firmi za koje su zainteresirane bit će im od velike koristi.

Bonitetni izveštaj privrednim subjektima omogućava da na brz, jednostavan i jasan način steknu uvid u sveukupno poslovanje preduzeća, bilans stanja, pokazatelje, prikaze uspjeha i druge podatke. Također, zarad lakšeg razumijevanja sadrži i grafičke prikaze analize finansijskih podataka.

Svaki bonitetni izvještaj sadrži i bonitetnu ocjenu preduzeća.

Bonitetna, odnosno, finansijska ocjena je detaljan pregled poslovanja određene firme ili samostalnog preduzeća koji se temelji na analizi poslovanja u prethodnoj godini. Portal CompanyWall Business nudi bonitetnu ocjenu te kombinaciju statičke i dinamičke ocjene. Statička ocjena je proračun više pokazatelja iz godišnjeg izvještaja za prethodnu godinu, a dinamička se kroz godinu mijenja.

Bonitetna ocjena

Statička ocjena sastoji se iz pokazatelja uspješnosti i likvidnosti, dok na dinamički dio ocjene utiču faktori kao što su blokade, dugovi, djelatnosti, odnos između prihoda iz državnog budžeta i iz privatnog sektora, sudski postupci, platežna moć.

Bonitetna ocjena svih firmi na portalu CompanyWall Business dobijena je detaljnim analizama vrhunskih ekonomskih stručnjaka i finansijskih analitičara. Bonitetne ocjene privrednih subjekata razvrstane su u bonitetne razrede, od najvišeg AAA do najnižeg CCC.

Pored svih funkcija koje portal nudi, CompanyWall Business najboljim kompanijama iz BiH dodjeljuje i certifikat bonitetne izvrsnosti. Kao znak i garanciju dobrog i postojanog poslovanja firme.

Certifikat bonitetne izvrsnosti dodeljuje se najuspješnijim firmama u štampanom obliku. Pored toga, certifikat firme dobijaju i u elektronskom obliku. Pri tome ga kompanije na taj način mogu postaviti u potpisu svoje elektronske pošte. Certifikati olakšavaju firmama da budu prepoznatljivije. A poslovnim partnerima da brže i sigurnije ostvaruju saradnju.

Ključni značaj

Kompanija CompanyWall prepoznala je potrebe tržišta i odgovorila na njih s ciljem maksimalnog olakšanja poslovanja za privredne subjekte na teritoriji BiH. Privredni subjekti u BiH svoje fiinansijske izvještaje. U zavisnosti od entiteta, podnose Finansijsko-informatičkoj agenciji (FIA) i Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), a CompanyWall s njima potpisuje ugovornu obavezu.

Saradnja s ovim nacionalnim registrima ima ključni značaj za privredne subjekte iz više razloga. Među kojim su transparentnost i dostupnost podataka. Elektronska dostava finansijskih izvještaja, elektronska registracija privrednih subjekata, podrška u pravnim i poslovnim transakcijama. Možda najvažnije od svega jeste jedinstvena baza podataka koju ovaj registar pruža.

Potrebe tržišta

CompanyWall će se truditi i u budućnosti odgovoriti na potrebe tržišta, sve u cilju pomoći privrednim subjektima da unaprijede vlastito poslovanje.

– Inostrane firme s certifikatom bonitetne izvrsnosti imaju veliki kredibilitet na svjetskom tržištu poslovanja. Certifikat je dokaz likvidnosti, dobrog i pouzdanog poslovanja, a time i kvalitetnog rada firme. Stari načini provjera svog budućeg poslovnog partnera ili konkurencije odlaze u zaborav. Sve uz certifikat bonitetne izvrsnosti kao najpouzdaniji dokaz da neka firma dobro posluje – riječi su Maje Kljun, direktorice u firmi CompanyWall.

 

Zanimljivosti

(VIDEO) Otac i sin vozili se čamcem i vidjeli morskog psa: Pogledajte psinu od šest metara

Published

on

(VIDEO) Otac i sin vozili se čamcem i vidjeli morskog psa

Otac i sin, Frank i Mike Pitten, koji ljetuju u gradiću Scituate, u SAD-u, su se vozili čamcem kada je ispod njih prošla velika bijela psina.

Obojica su ostali zapanjeni, a nevjerojatni trenutak uhvatili su na kameri. U intervjuu za NBC 10 Boston progovorili su o svom iskustvu.

– Pogledao sam Michaela i rekao mu: ‘Znaš, ovo je jedan od onih trenutaka koji se događaju samo jednom u životu – izjavio je Frank.

Dvojac je uz obalu tražio lešinu grbavog kita, koja je viđena u zaljevu Cape Cod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Pitten (@mikepitten)

Budući da su uz obalu Massachusettsa nedavno viđeni morski psi, nadali su se da će ih pronaći uz lešinu, ali nisu očekivali da će doći licem u lice s tako velikim morskim psom jer su od obale bili udaljeni samo oko 9.5 kilometara.

U intervjuu su rekli da je njihov čamac nešto veći od osam metara, a velika bijela psina, koja je plivala pored njih, imala je oko šest metara.

– Obojica smo se složili da je to možda najbolja stvar koju smo ikada vidjeli – rekao je Frank.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending