Pratite nas

Poznati

Branka, Bahrija, Andrija u humanoj misiji: PODRŠKA UDRUŽENJU ‘MALA SIRENA’ IZ ZAVIDOVIĆA

Published

on

Branka, Bahrija, Andrija u humanoj misiji: PODRŠKA UDRUŽENJU ‘MALA SIRENA’ IZ ZAVIDOVIĆA

Na inicijativu, Adise Mahovac, direktorice Udruženja, za djecu sa posebnim potrebama “Mala Sirena”, iz Zavidovića, upriličen je humanitarni nastup.

Svoj doprinos učešćem dali su renomirani bosanskohercegovački izvođači: Branka Sovrlić, Bahrija Hadžijalić, Andrija Števanića uz pratnju harmonikaš Enesa Selmana.

Ovo nije prvi put da pomenuti muzički predstavnici, svojom pjesmom, daju podršku ovoj humanoj gesti uz sve donatore i ljude dobre volje. Tako je i sagrađen Dom za pomenuto udruženje. Presječena je vrpca, u znak otvoranja ove ustanove.

– Svi bi trebali dati svoj doprinos na bilo koji način i onoliko koliko, mogu, kada je humani čin u pitanju. Istog su mišljenja pjevači i muzičari koji svoj prijedlog “pravdaju” na djelu.

Organizatori su im uručili, uz veliko hvala i plakete za izuzetan doprinos rada, Udruženja “Mala Sirena”.

Jasna Durić (Naj portal)

 

Poznati

Pogledajte Šakirin spektakl na poluvremenu Copa Americe

Published

on

Pogledajte Šakirin spektakl na poluvremenu Copa Americe

Kolumbijska pjevačica Šakira (Shakira) nastupila je sinoć na poluvremenu finala Copa Americe na stadionu Hard Rock u Miami Gardensu. Oduševila je naravno energičnim performansom, ali i specijalnim efektima.

Njen nastup je sadržavao i AI elemente koji su uključivali veliku vučicu koja je zavijala na samom početku nastupa. Nakon toga se na bini pojavila kolumbijska pjevačica.

Shakira je stigla u svjetlucavoj kombinaciji srebrnog topa i kratke suknjice te uklađenim čizmama.

Tokom izvođenja energične uvodne pjesme i hita koji joj je obilježio karijeru “Hips Don’t Lie”, pridružila joj se gomila plesača. A pirotehnika je upotpunila doživljaj.

Za njenu izvedbu pjesama “Te Felicito”, “TQG” i “Puntería” sa njenog poslednjeg albuma “Las Mujeres Ya No Lloran”, zeleni plamen, lebdeći crveni dragulji i more smaragdnozelenih talasa okruživali su binu.

Shakira će krenuti na svjetsku turneju koja počinje u novembru i to u Acrisure Areni u Palm Desertu u Kaliforniji 2. novembra. To će biti prva turneja kolumbijske zvijezde od 2018. godine.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending