Pratite nas

Info

Banke će nas dokrajčiti: SAŠI BOLJEVIĆU BANKA ODMAH UZME KOMPLETNU PENZIJU ZA KREDITNU RATU

Published

on

Najmanje što je želio Saša Boljević, bivši službenik Privrednog suda u Crnoj Gori, jeste prijevremena penzija. Imao je dobru platu, a nije računao na svoju bolest, pa se kreditno zadužio na duži vremenski period, uz otplatu mjesečne rate u iznosu od 185 eura.

Međutim, naglo se razbolio, nastupila je korona, prijevremeno je penzionisan. Dobio je penziju od 145 eura. Dakle, manju od kreditne rate za 40 eura.
Iako je otišao je u prijevremenu invalidsku penziju prije pet mjeseci, do sada je dobio samo jedno mjesečno primanje jer banka uzme sve na ime neplaćenog kredita, podignutog u vrijeme kada je zarađivao duplo više od današnjeg minimalca od 145 eura

Boljević za “Vijesti” priča da je jedinu penziju dobio tokom moratorijuma na vraćanje kreditnih obaveza, omogućenog zbog virusa korona u Crnoj Gori..
“Bankarku sam svoju upoznao odmah čim sam dobio rješenje o penzionisanju. Pokušao sam da objasnim banci da ranije ni sanjao nisam da ću od polovine marta ove godine zbog svoje bolesti morati da se prijevremeno penzionišem“ – ispričao je za “Vijesti”.

Uzalud se do sada, kako tvrdi, obraćao banci da mu smanje iznos mjesečne rate za kredit u iznosu od 185 eura, ali i pojedinim službenicima Fonda PIO kojima je prigovarao što mu makar polovinu mjesečnog primanja do sada nisu izuzimali od prinudne naplate banke.

“Ne primam penziju, a banka me ostavlja bez kore hljeba – sve mi uzmu. Obraćao sam im se i dobio odgovor da mi ne mogu pomoći da mi smanje ratu za kredit, nego mi je rečeno da neću primate ništa do daljeg”, kazao je Boljević i dodao da mu je aktivirana mjenica.

Iz CKB su rekli Vijestima” da su u kontinuiranoj komunikaciji sa klijentom, ali da ne mogu otkrivati detalje.

Iz Fonda PIO Crne Gore su kazali da svaki penzioner ima mogućnost da po sopstvenom izboru, odnosno na osnovu slobodno iskazane volje, penziju prima na kućnu adresu preko Pošte Crne Gore, ili na račun kod neke od poslovnih banaka. Fond PIO Crne Gore nema nadležnost za rješavanje pitanja dužničko povjerilačkih odnosa penzionera Saše Boljevića i CKB, niti raspolaže sa podacima o istom.

Prinudna naplata u Crnoj Gori regulisana je posebno Zakonom o izvršenju i obezbjeđenju. Članom 103 Zakona predviđena su ograničenja u postupku izvršenja.
“Izvršenje na zaradi i penziji, kao i naknadi umjesto zarade, može se odrediti i sprovesti do iznosa od jedne polovine tih primanja. Na minimalnoj zaradi koju izvršni dužnik prima u skladu sa zakonom izvršenje se može sprovesti do iznosa od jedne trećine te zarade”, navodi se u ovom članu Zakona.

Izuzimanje od izvršenja regulisano je i članom 102 istog Zakona. Njim se navodi da se “izvršenja na novčanom potraživanju izvršnog dužnika izuzimaju: primanja po osnovu zakonskog izdržavanja, naknade štete nastale usljed oštećenja zdravlja ili umanjenja, odnosno, gubitka, radne sposobnosti i zbog izgubljenog izdržavanja usljed smrti davaoca izdržavanja”. (Naj portal/Foto: Vijesti)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending