Pratite nas

Poznati

Azra Husarkić najavljuje veliki povratak: ZAŠTO PJESMU ‘OČE I MAJKO’ OBJAVLJUJEM U 5 SATI I 6 MINUTA

Published

on

Poznata, lijepa, mlada, atraktivna i prije svega odlična pjevačica, Tuzlanka Azra Husarkić ponovno se na velika vrata vrća u svijet muzike.

Poklon roditeljima

A, ovaj put je to sa dosta novih pjesama. A Azra je svoj veliki povratak najavila pjesmom „Oče i majko“ koju poklanja svojim roditeljima, ali i svim roditeljima, majkama i očevima širom svijeta.

– Da, ovo je prva pjesma i ujedno najava mog novog albuma, koji će prije samog objavljivanja biti najavljivan i sa još nekoliko novih pjesama, singlova. Sve je to već sada isplanirano na duge staze, tako da će biti više od deset novih pjesama – rekla nam je Azra na početku razgovora.

 

Zašto si baš sa ovom pjesmom odlučila da najaviš novi album, ali i tvoj novi veliki povratak na muzičku scenu?

– Iz prostog razloga, što svojim roditeljima dugujem najviše što sam do sada postigla, ne samo u karijeri, već u životu općenito. Jednostavno sam htjela da im se na ovaj način zahvalim. Mislim da boljeg poklona za njih, ali i za mene nema. Ja sam od samog početka htjela da u jednoj pjesmi obavezno tematika budu roditelji. Kada sam dobila pjesme, odnosno tekstove sa melodijom, nisam htjela da to bude nešto tužno ili da bude balada, već da bude baš vesela pjesma. Pjesma koja će biti sretna, koja će uveseljavati ljude,ali i svakog roditelja,a ne samo moje roditelje. Došla sam do zaključka da moju veselu, sretnu i pozitivnu energiju prenesem i na pjesmu.

Ko je radio na spotu pjesme?

– Spot je radio fenomenalni Haris Dubica, snimali smo na više lokacija u više država. Jednostavno smo htjeli da u te tri, četiri minute prikažemo to naše apsolutno podneblje. Gdje ne postoje nikakve razlike, gdje smo svi jedno, da su nam roditelji, gdje god bili u svijetu, najbitnije osobe u našim životima. Haris Dubica je odradio baš, baš dobar posao i veoma, veoma sam zadovoljna.

Fantastični Dejan

Zašto Haris Dubica, zašto ne Dejan Milićević?

– Dejan je radio na nekim mojim pjesmama i on je zaista fantastičan. Haris Dubica je moja budućnost i on će raditi na mojim mnogim spotovima za pjesme koje su u pripremi snimanja. Smatram da je Dubica jedan od najvećih umjetnika na našim prostorima, najkreativniji je. Naravno tu su i drugi, koji su jako dobri. Svako od njih ima svoju priču po kojoj su poznati, a Haris je baš poznat po svojoj kreativnosti, unikatnosti. Kad se gledaju spotovi Harisa Dubice odmah znaš da je on autor i nema šanse da se pogriješi.

Da li si razmišljala da se u tom spotu pojave i tvoji roditelji?

– Ja sam to htjela od samog početka, razgovarali smo na tu temu, ali oni su to odbili jer nisu htjeli da se izlažu javnosti. Oni to vole da gledaju u svom domu, daleko od očiju javnosti. Moj otac je mene cijelog života podržavao i da njega nije bilo, nikad ne bi bila tu gdje sam danas. Ali, isto tako i mama, a otac je dok sam bila dijete putovao sa mnom. Ja sam se složila sa njihovom odluku, oni vole da gledaju to sami i da se raduju svakom mom uspjehu.

Sve je simbolično

Zašto si najavila izlazak spota u 17:06 sati ili 5 sati i 6 minuta?

– Meni je to nekako simbolično, s obzirom da se vraćam nakon godinu i pol dana, dvije godine kako ništa nisam snimala, sve je to jedna nova era za mene. Definitivno nova era, posebno što se tiče novih pjesama i projekata, a koji nisu samo sad i više me nema. Sve je ovo sada na dugoročne staze. A 5. 6. je moj rođendan.

Bato Šišić (Naj portal)

 

Uživajte u novoj pjesmi: 

 

 

 

 

 

Poznati

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Published

on

Posveta rodnom gradu: Kemal Hasić pjeva o Sarajevu

Poznati sarajevski izvođač Kemal Hasić donosi nam novu pjesmu pod nazivom “Sarajevo,” koja slavi ljepotu i energiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Vesela pjesma

Ova vesela pjesma, sa stihovima poput “Vodio me put života često s kraja na kraj svijeta, al’ je lažna ta ljepota, ne miriše sve što cvjeta“ prenosi radost i ponos prema rodnom gradu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Dilvad Felić Dado, renomirani bosanskohercegovački autor iz Bihaća, poznat po svojim mnogobrojnim hitovima. Dado je kroz svoju Produkciju “Digital Studio Dado Music” u Bihaću još jednom pokazao svoj neosporni talent i umijeće stvaranja muzike koja osvaja srca publike.

Kemal Hasić, svojim neprikosnovenim glasom, savršeno je interpretirao ovu pjesmu, donoseći joj autentičnost. Hasić je jedan od rijetkih izvođača koji može ovako iskreno i emotivno prenijeti ljepotu i duh Sarajeva, čime će ova pjesma postati prava himna grada.

– Prilikom stvaranja pjesme “Sarajevo” inspiraciju sam crpio iz duboke ljubavi prema glavnom gradu. Kao pjesnik i kompozitor htio sam prenijeti ljepotu, energiju i jedinstveni duh Sarajeva kroz muziku i stihove. Ova pjesma je posveta svim ljudima koji nose Sarajevo u srcu. Ma, gdje god da se nalazili, kao i svim ljudima dobre volje širom svijeta.

Izuzetno mi je drago što je moj dragi prijatelj Kemal Hasić svojim glasom uspio donijeti ovu predivnu pjesmu na način koji je istinski osjetljiv i radostan. Hvala kolegama muzičarima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji. Saradnja sa mojim Kemom mi je uvijek pravo zadovoljstvo. Tako i na ovoj pjesmi. A naravno veliko hvala timu Hayat Production i svima koji su podržali ovaj projekat – istakao je Dilvad.

Emotivna priča

Hayat Production, poznata po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa oba ova umjetnika, nije mogla da ne stane iza ovako sjajnog projekta.

Kadrovi spota, snimljeni u Sarajevu, dodatno su upotpunili emotivnu priču pjesme, prikazujući prelijepe dijelove grada, ulice i znamenitosti. Video je urađen u saradnji sa Anisom Mujanovićem, čime je vizuelni dojam podignut na još viši nivo.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending