Pratite nas

Poznati

Alen Islamović na Bregin rođendan održao prvi solistički koncert u Beogradu

Published

on

Alen Islamović

Tokom svoje četiri decenije duge muzičke karijere, poznati pjevač Alen Islamović je prošao kroz razne faze i plovio kroz najpopularnije muzičke pravce. Od hevi metala, hard roka, roka, popa, a čak se oprobao kao autor i u folk muzici.

Program tri u jedan

Tako on danas, kada radi solističke koncerte, može da pripremi bogat i raznovrstan repertoar. S obzirom na tok svoje karijere i grupe čiji je bio sastavni dio, on te svoje nastupe voli da nazove “program tri u jedan”. To podrazumijeva pjesme “Divljih jagoda”, pjesme “Bijelog dugmeta” i numere koje je snimio solo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

 

Priliku da čuje Islamovića s tim repertoarom, imala je publika u mts Dvorani na njegovom prvom solističkom koncertu u Beogradu. To je bilo svojevrsno putešestvije upravo kroz sve periode Alenove karijere. O pjevačevoj želji za dobrom zabavom, na kojoj će se svi dobro „ispjevati i isplesati“, svjedoči i sam naziv koncerta: “Ti si moja ekspolozija”, po Alenovoj istoimenoj numeri:

Žestoka energija

– Birajući taj naziv, htio sam prije svega da pošaljem poruku da su moji koncerti nabijeni dobrom, žestokom energijom. Sviram i pjevam sve ono što sam bojio svojim glasom. Ne odričem se te moje djece, svih tih pjesama koje sam pjevao od osamdesetih. pa sve do danas. Neke su zabilježene na gramofonskim pločama, neke na CD-ima, ali sve su to moja draga djeca. Bebe koje nosim sa sobom, čuvam ih i rado pjevam – ponosno je istakao Islamović.

Pred sam koncert, u susretu sa predstavnicima sedme sile, pjevač nije krio svoje uzbuđenje.

– Volim male koncerte. Bogatstvo pjevača se mjeri u velikim koncertima i u malim koncertima. Kad uspije u malim koncertima, onda je zagarantovan uspijeh i u velikim. Za mene će ovo biti veliki doživljaj. Da sviram u ovoj prekrasnoj dvorani i nadam se da će svi moji fanovi večeras uživati.

Priznao je da je zbog muzičkih želja koje su mu pristigle na društvenim mrežama protumbao planirani repertoar i uvrstio neke od traženih pjesama. Na pitanje ko će mu biti specijalni gosti na koncertu, šaljivo je uzviknuo: “Ja!”. Iako bez dragih kolegica i kolega na bini ovog puta, Islamović je podijelio da mu je Goran Bregović, svjetski poznati muzičar i frontmen “Bijelog dugmeta”, koji slavi rođendan, poželio puno sreće.

Nakon izvođenja predgrupe “Euforija”, Islamović je započeo koncert sa svojom numerom “Heroji”, koja je jedna od njegovih najpopularnijih pjesama. Ujedno i jedna od najslušanijih pjesama na radio stanicama u vreme kada je nastala. Atmosfera je dovedena do usijanja kada su krenuli prvi taktovi čuvene numere “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”.

Brojni hitovi

Nakon toga, redali su se brojni hitovi “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta”, ali i solo numere.

Ovom prilikom, Islamović je najavio i veliku turneju sa “Bijelim dugmetom”, u okviru koje je planirano 50 koncerata, a kojoj se unapred veoma raduje. Još uvijek se ne znaju gradovi koji će biti obuhvaćeni turnejom, ali je istakao da će to najverovatnije biti posljednja turneja popularnih “dugmića”.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Poznati

Kome Šejla poručuje: LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Published

on

Šejla Zonić

LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Iako je i prošle subote oduševila sve u „Zvezdama Granda“ i kao po običaju osvojila maksimalni broj glasova žirija, takmičarka Šejla Zonić tvrdi da joj je ovo bio jedan od najtežih nastupa.

Pjevačica je otkrila da je pred prošlonedjeljno snimanje preživjela agoniju zbog zdravstvenog stanja. A dotakla se i supruga Armina koji je između dva kruga donio iznenadnu odluku.

Iako je oduševila žiri, takmičarka priznaje da joj nije bilo lako na sceni.

– Ja sam mnogo zadovoljna, ali mi je ovo do sada bio najteži nastup. Valjda kako idemo sve dalje, gleda se sve sitnije, pa su tu i nervoza i stres. Ogromna je odgovornost, ne samo po pitanju pjevanja, nego i stajlinga, ponašanja, bukvalno cio paket. Sada nam žiri stvarno traži dlaku u jajetu, sve je veći izazov, ali sam zadovoljna, prošla sam direktno, Bože, hvala ti” – rekla je Šejla za Grand.

A na svom FB profilu poslije svega citirala je Mešu Selimovića iz književnog djela “Tvrđava”.

– Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti – Meša Selimović.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending