Pratite nas

Izdvojeno

Pjesma stara skoro 40 godina “zaludjela” mlade: Čuli ste ja na TikToku

Published

on

Pjesma stara skoro 40 godina “zaludjela” mlade: Čuli ste ja na TikToku

Ukoliko koristite TikTok, gotovo je nemoguće da niste čuli singl “Ne budi me” Nene Ivošević. Iako je snimljen davne 1985. godine, prije skoro 40 godina, uspio je osvojiti mlađe generacije.

– Još mi na usnama poljubac tvoj, k'o zlatne prašine trag. I još te nekada ljubim u snu i još si tako mi drag. Ne, ne daj mi da već se probudim… – dio je stihova ove pjesme koja je zahvaljujući spomenutoj društvenoj mreži doživio enormnu popularnost.

Korisnici TikToka ga koriste kada snimaju kako izgleda njihov uobičajen dan, more, ulice… Sve ono što im je u tom trenutku zanimljivo za objavu.

Nevenka Nena Ivošević rođena je 1938. godine u Karlovcu. Kao djevojčica je odnijela pobjedu na muzičkom takmičenju Prvi pljesak u Zagrebu.

Preselila se u Beograd, gdje je skoro čitav radni vijek provela kao medicinska sestra na Vojnomedicinskoj akademiji. Zanimljiva je činjenica da se nikada nije profesionalno bavila muzikom, ali da uprkos tome spada među najznačajnije pjevačice u bivšoj Jugoslaviji.

@bokastojkovicc postcard from Montenegro 💌 #summer #montenegro #love #budva ♬ Ne Budi Me – Estray

Pored originalne verzije, na TikToku je popularan i remix koji je uradio srbijanski DJ Estray.

Izdvojeno

Vjenčali se Baby Lasagna i Elizabeta Ružić

Published

on

Foto: PIXSELL

Vjenčali se Baby Lasagna i Elizabeta Ružić

Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, i njegova dugogodišnja djevojka Elizabeta Ružić jučer su se vjenčali u Završju, naselju u Istarskoj županiji.

Fotografi su snimili vesele mladence ispred crkve. Elizabeta je blistala u bijeloj vjenčanici, dok je Marko nosio odijelo na pruge.

Vjenčanje je obavljeno u krugu porodice pred 50-ak zvanica.

Gostima na vjenčanju nije bilo dozvoljeno fotografisanje. Marku je vjenčani kum bio njegov brat, a Elizabeti njena najbolja prijateljica, prenosi index.hr.

Zbog prirodne katastrofe u BiH: Otkazan koncert Baby Lasagne u Domu Mladih u Sarajevu

Marko je u avgustu pričao o pripremama za vjenčanje, iako nije otkrio kada će tačno ono biti.

– Uff, da budem iskren, malo sam izdvojen od njih. Obavim što mi se kaže da moram, ali su… Teku, idu. Malo će biti panika vjerovatno jer smo stvarno puno zauzeti, pa manje stignemo. Ali imamo pomoć od porodice, prijatelja, tako da idu dobro, ja mislim – rekao je za IN Magazin.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending