Pratite nas

Poznati

Ibrahim Jukan ne može govoriti, niti hodati: Kćerka Ajla otkrila detalje pjevačeve borbe

Published

on

Ibrahim Jukan ne može govoriti, niti hodati: Kćerka Ajla otkrila detalje pjevačeve borbe

Ibrahim Jukan, poznati izvođač narodne muzike teško je bolestan već dvije godine.

Iako se bori sa teškim zdravstvenim problemima koji su nastupili nakon moždanog udara, te iz tog razloga nije prisutan na sceni, njegove kolege ga nisu zaboravile.

Borba za ozdravljenje

Koncert “Kad pogledam sa Vuknića”, koji je održan u Bosanskom kulturnom centru u Gračanici posvetili su borbi za njegovo ozdravljenje, i donirali su mu sav prikupljeni novac od ulaznica.

Na koncertu su nastupili Mehmed Aljić zvani Dukan, Esad Kovačević, Mirhad Okanović, Nihad Kantić Šike, Nesib Delibegović Nesko, Ženski vokalni ansambl Arabeske, Mahir Mulalić, Al Dino, Amel Ćurić i Hanka Paldum, a organizatori su Grad Gračanica i Jukanove Gračanlije.

Prije koncerta Ibrahima su u njegovom domu posjetili Hanka Paldum, Al'Dino, Amel Ćurić i Mahir Mulalić. A Hanka i Amel su mu od srca otpjevali pjesmu o Gračanici.

Poručili su mu da se nadaju da će ponovo sa njima zajedno zapjevati.

Ovim povodom kontaktirna je Jukanovu kćerka Ajla, koja je kazala da Ibrahim ne može više samostalno niti pričati, niti hodati

– Nema šta nismo pokušali. Jedno vrijeme je bio u depresiji i ništa tu nismo mogli napraviti. Kad su mu došle kolege bilo mu je mnogo drago. Međutim, ništa ne može reći, samo poneku riječ jedva izgovori – kaže Ajla za Hayat.ba. 

Priča da su obišli mnoge ljekare.

– Bili smo u Sarajevu, pa u Osjeku, ali ništa niko nije mogao napraviti jer je bio u depresiji. Vraćen je kući, i sad je bolje psihički. Zatim smo išli probati robotiku u Banjoj Luci, međutim, preagresivan je taj robot bio za njega, i ni tu nismo ništa uspjeli, jer ga treba ojačati – pojašnjava.

Ajlin suprug je fizioterapeut i svaki dan radi sa Ibrahimom da ne bi došlo do grčenja mišića.

– Mi smo tu koliko možemo i smijemo, jer je to mač sa dvije oštrice. Nekad pokušamo vježbati, a on ne želi i nervira se, ali eto pokušavamo se i mi prilagoditi njemu, a i on nama. Sve smo zaista probali – kazala je.

Svakodnevna vježba

Dodala je da Ibrahim ima sve što je njemu potrebno. Ali da im je uvijek drago čuti savjete i ideje ljudi koji su možda slično prošli i kojima je neka metoda ili lijek pomogao.

– Doktor je rekao da je važno da se svakodnevno vježba. Jer to su ta stanja kad se leži, mišići odumiru i može doći do spazma. Nadamo se da neće doći do toga. Ne mogu reći da ne ide na bolje, ali ovo je jedan proces koji će sigurno trajati još nekoliko godina. Ako išta mognemo učiniti da bar može hodati – kaže za Hayat Jukanova kćerka.

Poznati

Vatrena Banjalučanka očarala žiri ‘Zvezda Granda’: ‘Tvoje mjesto je ovdje’

Published

on

Vatrena Banjalučanka očarala žiri ‘Zvezda Granda’: ‘Tvoje mjesto je ovdje’

Mirjana Kalabić, 33-godišnja djevojka iz Banje Luke izdominirala je scenom Zvezda Granda i to uz pjesme “Brod što tone” i “Ti možeš sve”.

Izbor mentora

Nakon spektakularnog nastupa, Banjalučanka je osvojila pet glasova žirija te osigurala pravo izbora mentora. Kalabić glas nije dobila samo od Marije Šerifović, a njen nastup možete pogledati od 30:20 minute.

Prvu pjesmu “Brod što tone” Tamare Todevske izvela je tako da su pojedinci u žiriju mislili da je takmičarka Makedonka. A kad su shvatili da je ipak riječ o Bosanki to ih je još više “kupilo”.

– Očigledno je da voliš tu Tamarinu pjesmu, druga pjesma, manje si se snašla, ali si jako dobar materijal za rad i baš mi je drago što sam ti dao glas. Jako si scenična – kazao je Đorđe David.

Kalabić je potom za svog mentora izabrala Milija, koji joj je kazao da ima snažan glas.

Prirodni baršun

– Pjevala si jako raspršeno, prepoznao sam nekoliko boja tvog glasa, mislim da kod tebe treba raditi na tome da se nađe ta jedna boja, imaš taj prirodni baršun, ali glas snažan. Na tome treba raditi i emociju zalijepiti za to – rekao je Mili.

Ahmed Karić u ‘Zvezdama Granda’ pronašao ljubav svog života: DOBIO SAM ŠESTICU NA LOTU

Iako Marija nije podržala takmičarku svojim glasom, odlučila je da je svakako pohvali.

– Mjesto ti je ovdje svakako i zaista jedva čekam da vidim kako će se raditi sa tobom i kakva ćeš biti u daljem takmičenju- iskrena je bila Šerifovićka.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending