Pratite nas

Naj recepti

Ovaj ručak se brzo priprema: PILEĆA DŽIGERICA SA JAJIMA (Recept)

Published

on

Pileća džigerica sa jajima je obrok za cijelu porodicu, koji se brzo priprema.

POTREBNI SASTOJCI: 4 kašike ulja, ½ srednjeg luka, isječenog, 5 jaja, ½ šolje rendanog tvrdog sira, so i biber po ukusu, 6 listova svježe žalfije ili kašičica mljevenog ruzmarina ili timijana, 4 pileće džigerice, isječene na komade

Kako biste napravili pileću džigericu stavite 3 kašike ulja u srednju tavu na jakoj vatri. Minut kasnije dodajte luk i pržite miješajući, dok ne počne da rumeni, oko 5 minuta. U međuvremenu umutite jaja sa otprilike polovinom sira i malo soli i bibera.

Dodajte žalfiju i džigericu u tavu sa lukom i pržite povremeno miješajući, dok ne porumene, oko 3 minuta. Sipajte jaja i miješajte dok se jaje ne stegne, otprilike minut. Ukrasite preostalim uljem i sirom i servirajt toplo. (Naj portal)

Naj recepti

Neodoljivo ukusno jelo: MUSAKA SA SIROM (RECEPT)

Published

on

Ovaj recept je rješenje za vas, em što je jednostavan i brzo se priprema, em će ga članovi vaše porodice obožavati, ili ga već obožavaju.

POTREBNI SASTOJCI: 2,5 kg krompira, 2 dl mlijeka, 3 dl kisele pavlake, 2 crna luka, 50 g tvrdog sira, lovorov list, čehna bijelog luka, maslac, so i biber

U posudu sipajte mlijeko i dodajte bijeli luk i lovorov list, prokuhajte 2-3 minuta, a zatim luk i lovor izvadite, a mlijeko ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte u mlijeko kiselu pavlaku i malo posolite. Crni luk isijecite na kolutove i dinstajte ga na maslacu. Krompir isijecite na tanje kolutove.

Dublju posudu za pečenje premažite maslacem. Po dnu složite kolutove krompira, zatim dodajte dinstan luk, a zatim opet poredajte krompir i začinite ga biberom i solju. Zatim krompiru dodajte mlijeko i pavlaku.

nakon toga, posudu prekrijte alu folijom i ubacite je u zagrijanu rernu (180 stepeni) na 45 minuta. Zatim narendajte sir i vratite musaku u rernu na još nekoliko minuta. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending