Pratite nas

Poznati

Hose Kareras očarao publiku u renoviranom beogradskom Sava Centru

Published

on

Hose Kareras, legendarni španski tenor, oduševio je ljubitelje klasičnih arija na spektakularnom koncertu 16. septembra, u beogradskom Centru „Sava“. Pratio ga je orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Davida Himeneza.

Nakon više od 15 godina, jedan od najpoznatijih sjvetskih umjetnika se vratio pred publiku u Beogradu i izveo niz napolitanskih pjesama, opereta i brodvejskih melodija. Koncert u organizaciji Skymusic-a, započet je uvodnom numerom “Larlesienne suite farandole”, u izvedbi orkestra. Nakon toga se Kareras pojavio na sceni i izveo pjesme “Chitarra Romana” (Eldo di Lazzaro) i “Vurria” (Furio Rendine).

Poseban trenutak večeri bila je čuvena arija “Faust. Ah! Je ris de me voir si bell”, u izvođenju specijalne gošće, soprana Dušice Bijelić. Uslijedio je emotivan duet Karerasa i Bijelićeve u izvedbi numere “Moon River”, što je dodatno doprinijelo atmosferi, ispunjenoj snažnim i emocionalnim vokalnim interpretacijama.

Dušica Bjelić

Dušica Bjelić

Orkestar je briljirao izvodeći “Die Fledermaus, Overture”, dok je Dušica Bijelić iznenadila publiku njemačkom numerom “Meine Lippen Sie Kussen”. Zajedno sa Karerasom, otpjevala je još jedan duet, “Non Ti Scordar Di Me”, što je izazvalo gromoglasne ovacije.

Kareras, čija karijera traje više od pola vijeka, a tokom koje je nastupao na najprestižnijim svjetskim pozornicama, izveo je jednu od najpoznatijih italijanskih numera svih vremena, čuvenu “O Sole Mio”.

Ipak, to nije bio kraj. Umjetnici su poklonili publici još nekoliko arija. Kareras je izveo “My Way”, “Torna a Surriento”, “Granada”, “Voce e note”. Publika je uživala i u duetima “Lippen Schweigen” i “Solamente una vez”. Dušica Bijelić je još jednom zasijala izvedbom arije “O mio babbino caro”.

Nakon koncerta, klasični umjetnici su pozdravljeni višeminutnim ovacijama, potvrđujući da je ovo veče bilo istinski poseban događaj za Beograd.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending