Pratite nas

Zanimljivosti

Ko se okomio na kultni sarajevski ‘Otrov’: HOĆE LI SE OVO RUGLO SKLONITI U PONEDJELJAK???

Published

on

Ko se okomio na kultni sarajevski ‘Otrov’: HOĆE LI SE OVO RUGLO SKLONITI U PONEDJELJAK???

Sarajlije, ali i brojni studenti, koje žive i dolaze na Bjelave primijetili su da je ispred kultnog sarajevskog grila “Student” (poznatiji kao Otrov) postavljene zapreke, odnosmno saksije.

Udar na studente

Te zapreke unijele su nemir i rastrojstvo među građane ove sarajevske mjesne zajednice. Jer, kad pogledamo okolo, po cijelom gradu, nigdje nema ovakve “instalacije”.

Građani se zbog toga pitaju da li je ovo udar na njih ili na studente iz obližnjeg Studenstskog doma? U svakom slučaju, ovo je još jedan cirkus u Općini Centar.

Podsjetimo, porodica Abazi ponovo je u maju 2021. godine dobila dozvolu za rad kultnog grila “Otrov”. Jednoglasno je usvojena odluka na sjednici Općinskog Vijeća Centar.

Sve je pokrenuo Sulejman Haljevac, koji je prvi digao glas i nakon smrti članova porodice Abazi, te odlučio pomoći Nesretu Abaziju da nastavi porodični posao.

– Uvijek smo na strani oštećenih i nemoćnih. To su naši sugrađani i moja moralna odgovornost je bila pomoći našem Nesretu ali i djeci koja su ostala bez svog oca. Ponosan sam na ovu odluku, idemo dalje i idemo jako – poručio je Haljevac.

Suze radosnice

Nesret Abazi je tada kroz suze radosnice kazao da njegovoj sreći nema kraja.

– Ne znam da li je to na šest mjeseci, tek ćemo vidjeti u ponedjeljak. Mislim da će to prvo ići jedno vrijeme privremeno pa onda kasnije malo duže, to je koliko ja razumijem. Detalje o tome šta su planirali i radili će mi u ponedjeljak objasniti. Ono što razumijem je da će se nastaviti rad do prenamjene zemljišta, odnosno do eventualne gradnje i proširenja ceste – kazao je Abazi.

 

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending