Pratite nas

Dijaspora

Kibi Lubenović novu pjesmu posvetio sinu, u spotu i jedna od najljepših misica u BiH

Published

on

Kibi Lubenović poznato je ime među muzičarima u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, ali i Švicarskoj, gdje živi i radi već dvije decenije, a danas je objavio spot za pjesmu „Sine“.

Bistrik i Čobanija

Tekst za pjesmu “Sine” napisale su Biljana Vujović i Nejra Redžepagić, a muziku i aranžman potpisuje njegov stalni saradnik i prijatelj Goran Ratković Rale.

Mastering je uradio Marko Vučković, a prateće vokale je pjevala Lejla Hot. Sve je snimljeno u studiju “Atelje Hit” u Beogradu. Spot je snimljen u Sarajevu, a za režiju je bio zadužen Dino Kadragić koji je u posljednje vrijeme radio videozapise za brojna poznata imena bh. estrade. Kadrovi su snimani na Bistriku i Čobaniji.

U spotu se, pored Kibija, pojavljuje bivša misica Daniela Vinš Aljović, kao i talentovani dječak Armin Čeković. Do saradnje bh. ljepotice i režisera Dine Kadragića došlo je posredstvom agencije „Zona“.

– Drago mi je što sam bila dio projekta. Naravno da volim muziku i glumu. Ranije sam imala epizodne uloge u serijama „Lud, zbunjen, normalan“ i „Kriza“ – kaže Daniela Vinš Aljović.

Lubenović je muzičar, pjevač i estradni menadžer iz Kotor Varoši, a još kao dječak se počeo družiti sa harmonikom, a potom i klavijaturama, koje i danas svira. Već godinama jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih estradnih menadžera u Švicarskoj i zbog organizacije koncerata zapostavio je pjevačku karijeru.

Pogodak u srce

– Pjesmu “Sine” sam dobio prije dvije godine. Rale je moj iskreni prijatelj i zna da sam razveden i da moja djeca nisu odrasla uz oca. Poslao mi je pjesmu i rekao: “Genije, imam pjesmu, ali mi treba neko ko će je emotivno otpjevati, a to si ti”. Nije nimalo pogriješio.

Pjesmom “Sine” pogodio me je u srce. Reakcije kolega i publike su odlične. Drago mi je što sam snimao u Sarajevu za koje sam posebno vezan i berem tri puta godišnje dolazim u šeher – kaže Kibi Lubenović koji organizira koncerte velikih zvijezda kao što su Goran Bregović, Halid Bešlić, Željko Joksimović, Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović i Željko Bebek.

 

Dijaspora

Prija ne staje: Zakazala dva koncerta u Splitu

Published

on

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović nastavlja nizati uspjehe, a upravo je najavila svoj 19. koncert u Hrvatskoj. Splićanima je malo jedna večer s Aleksandrom Prijović! Regionalna zvijezda je u petak popodne najavila prvi veliki koncert u najvećem dalmatinskom gradu za 9. novembra, a sada je zbog velikog interesa publike dodala i drugi dan – 10. novembra, također u Dvorani Gripe.

Prijović je u petak u Zürichu održala 50. koncert u sklopu uspješne turneje, a samo u Hrvatskoj pjevala je u 17 rasprodanih dvorana. Po pet puta u Areni Zagreb i osječkom Gradskom vrtu, po tri puta u Rijeci i Areni Varaždin i jednom u zadarskom Višnjiku te na taj popis sada dodaje i dva koncerta na Gripama.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending