Pratite nas

Izdvojeno

Sve više holivudskih zvijezda pruža podršku Kamali Harris: ‘ONA SPAŠAVA STVAR’

Published

on

Sve više holivudskih zvijezda pruža podršku Kamali Harris: ‘ONA SPAŠAVA STVAR’

Usljed vijesti da se predsjednik SAD-a Joe Biden povlači iz utrke za još jedan mandat i podržao Kamalu Harris kao kandidatkinju, brojne američke poznate ličnosti i holivudske zvijezde stale su uz trenutnu potpredsjednicu.

Brojni lapsusi

Nakon što je u posljednjih nekoliko sedmica zaražen covidom, uz brojne lapsuse tokom javnih pojavljivanja, poznate ličnosti su pozivale Bidena da prestane s kampanjom i da se povuče sa predsjedničkih izbora.

Čak je i strastveni pristalica George Clooney komentirao predsjednikovu potrebu da napusti utrku kako bi pomogao stranci i podstakao birače da se pojave.

Upravo jučer je Biden objavio odluku o povlačenju iz utrke za Bijelu Kuću, a potom je i pružio podršku Kamali Harris kao kandidatkinju Demokratske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima.

Divljenje i naklonost

Ovakva odluka izazvala je brojne reakcije među poznatim ličnostima Sjedinjenih Američkih Država. A zanimljivo je da su brojne holivudske zvijezde pružile podršku Harris.

Među glasnim pristalicama demokrata, Bidenova odluka je naširoko hvaljena. Robert De Niro, otvoreni kritičar Donalda Trumpa i narator jedne od Bajdenovih reklama za kampanju, rekao je za Hill da osjeća “poštovanje, divljenje i naklonost” prema Bidenu zbog njegove odluke.

– U činu oštroumne politike i nesebičnog patriotizma, Joe Biden se povlači u stranu kako bi očistio put još jednom demokratu da postane predsjednik… jer nema ništa važnije za našu zemlju od poraza Donalda Trumpa na glasačkoj kutiji”, rekao je u svojoj izjavi. “S poštovanjem, divljenjem i naklonošću, hvala vam, gospodine predsjedniče!”.

Barbra Streisand je napisala na Twitteru da Amerikanci “trebaju biti zahvalni što Biden podržava njihovu demokratiju”.

‘Izvan okvira’

Cher se također oglasila na Twitteru kazavši da ne vjeruje da bi demokrate mogle pobijediti s Bidenom napisavši da moraju razmišljati “izvan okvira”.

Voditelj Talkshowa i komičar Jon Stewart, koji je ranije kritizirao Bidenovu nevoljnost da razmisli o napuštanju, reagovao je jednom jedinom riječju: “Legenda”.

Glumac iz “Ratova zvijezda” Mark Hamill, koji je posjetio Bidena u Bijeloj kući u maju, zahvalio mu se i rekao da “vratio poštenje, dostojanstvo i integritet u ured nakon četiri godine laži, zločina, skandala i haosa”.

Oglasio se i pjevač John Legend, Ricky Maritn, glumica Bella Thorne uz poruku da “Kamala spašava stvar”.

Izdvojeno

‘Naj portal’ saznaje: Stipe Mesić završio u bolnici, bivši predsjednik u kolicima

Published

on

Nekadašnji predsjednik Jugoslavije i Hrvatske Stipe Mesić trenutno se nalazi u bolnici, zbog povrede desne noge.

Iz tog razloga mora duži period nositi longetu na nozi. Doktori su mu preporučili strogo mirovanje. Očekuje ga višesedmično liječenje i ležanje u bolnici, tačnije u rehabilitacionoj klinici u Ivanić Gradu. Tim povodom posjetio ga je Dalibor Jurkić Livnanjin, inače počasni konzul Gvineje za Bosnu i Hercegovinu.

– Moj prijatelj Stipe je Bogu dragom hvala, dobro. A bez obzira na njegove godine ne miruje, a on voli društvo, druženje, pa uvijek želi da je neko pored njega, da priča, razgovara. Mesić voli i da čita, pa sam mu tako donio knjigu istaknutog bh. doktora u Njemačkoj Midhata Dizdarevića, na čijoj sam promociji knjige bio u Sarajevu.

Dalibor Jurkić, konzul koji širi istinu o BiH: Ono što je Osmanagić uradio za Bosnu to nije nijedan predsjednik

Nažalost, Stipe je još u kolicima, nije još mobilan. Ali uz prijatelje, njegovo obezbjeđenje koje je nonstop pored njega ubrzo će i i to sve prevazići – rekao nam je Jurkić.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending