Pratite nas

Poznati

Edin Džigal se s ‘Čudom’ vraća na velika vrata: KAO DA SANJAM…

Published

on

Prije mjesec dana objavili smo da se popularni folk pjevač Edin Džigal vraća na velika vrata novom pjesmom “Čudo”. 

Pjesmu koju potpisuje vrhunski kantautor i pjevač Eldin Huseinbegović. A ovih dana je na lokacijama glavnog grada BiH, Džigal snimio i spot za pomenutu pjesmu.

– Još uvijek ne mogu da vjerujem da mi se sve ovo dešava. Kao da sanjam. Snimanje je proteklo u odličnoj atmosferi i hvala od srca ekipi Hayat TV-a koji su fantastično sve osmislili. Ja sam se maksimalno potrudio da to sve ispadne vrhunski. Jedva čekam da se završi montaža i da vidim prve kadrove – kaže za ‘Naj portal’ Džigal, učesnik nekad vrlo popularnog show-a ZMBT.

U spotu se pojavljuje djevojka Merisa Zvekić koja je, prema riječima ekipe koja je radila na snimanju, fantastično odradila svoj dio posla.

 

Edin se u iščekivanju novog spota za pjesmu “Čudo” u kojoj su svoj pečat dali i Armin Hodžić i Alen Lemešević, priprema i za Ilidžanski festival. Tu učestvuje u takmičarskom dijelu programa sa pjesmom “Kišo, stani”.

– Neko je trebao da me pokrene i da ponovo počnem sa onim što najviše volim i što me, između ostalog, čini sretnim, a to je muzika i mikrofon. Tu zahvalnost dugujem mom velikom prijatelju Almiru Bičakčiću koji me je i povezao i upoznao sa Eldinom Huseinbegovićem. I desilo se zaista “čudo” – iskren je Džigal.

Premijera spota se očekuje početkom avgusta, a mnogi koji su poslušali pjesmu kazali su da će biti veliki hit.

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending