Pratite nas

Poznati

Poznate ličnosti odale počast ubijenima u genocidu u Srebrenici: “Progledao je svijet, region nije”

Published

on

Poznate ličnosti odale počast ubijenima u genocidu Srebrenici: “Progledao je svijet, region nije”

Mnoge poznate bh. ličnosti odlučile su odati počast ubijenima u genocidu u Srebrenici.

Dino Merlin je na društvenim mrežama podijelio story na kojem piše: “Srebrenica 1995. – 2024.”

Amra Džeko je objavila fotografiju na kojoj nosi Cvijet Srebrenice koji je 2011. napravljen u želji da se najveća stradanja ljudi u Evropi nakon Drugog svjetskog rata nikada ne zaborave i ne ponove te predstavlja simbol borbe protiv genocida i ubijanja ljudi.

“8.372 razloga da se ne zaboravi” – napisala je. Počast ubijenima je odao i njen suprug Edin Džeko, koji je objavio sličnu poruku.

Hana Hadžiavdagić je svoje pratitelje podsjetila na video koji je objavila 2016. godine i napisala:

– 2016. sam snimila ovaj video u nadi da ćemo svi progledati i priznati stravični zločin koji se desio. Progledao je svijet. Region nije. Da se ne zaboravi i ne ponovi nikada i nikome.

Ilda Humić je navela da 8.372 nikada nije samo broj. Na genocid u Srebrenici su podsjetile i mnoge druge bh. ličnosti, među kojima su: Džejla Ramović, Šejla Ramović Šeko, Lejla Ramović, Amina Efendić, Mirza Selimović…

Klanjanjem dženaze i ukopom 14 tabuta s posmrtnim ostacima danas se u Srebrenici obilježava 29. godišnjica genocida nad Bošnjacima u ovom gradu.

Osim u Srebrenici, 29. godišnjica genocida se prikladnim i brojnim programima obilježava širom Bosne i Hercegovine, regije i svijeta.

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending