Pratite nas

Poznati

Nezir Vilogorac ljubav prema Sarajevu pretočio u instrumentalu ‘Ornaments of Sarajevo’

Published

on

U muzičkom svijetu čulo se za ime Nezir Vilogorac. A kako i ne bi kada je ovaj sarajevski muzičar u kafanu ‘ušao’ sa svega 16 godina. ‘Čuvao je leđa’ brojnim estradnim imenima, muzicirao s njima, pratio ih širom Evrope, ali i svijeta.

Korak dalje

No, Nezir se nije zadovoljio samo tim. Odlučio je otići korak dalje. Dati svojoj karijeri umjetnički ‘štih’. Uz podršku i podstrek Vernesa Ljuštaku, Nezir je snimio sjajnu instrumentalu koja nosi naziv ‘Ornaments of Sarajevo’. Uspio je brojne teme objediniti, spojiti i na kraju dobiti ono što je on zamislio – muziku koja pogađa direktno u srce.

– Odavno mi se u glavi vrzmala ta ideja i, evo, konačno je došlo vrijeme da to i ostvarim. Sretan sam što je instrumentala odmah zaživjela. U prilog tome mi govori činjenica da su je brojne moje kolege podijelile na svojim društvenim mrežama.  U svemu ovome mi je velika podrška bio Ljuštaku, koji je ujedno radio i aranžman. Spot je, naravno, rađen u njegovoj audio – video produkciji LuMedia – kaže nam Nezir.

 

Ljubav prema rodnom Sarajevu morao je pretočiti u ono što on najbolje zna – u muziku.

– Inspiraciju naravno nalazimo kod Boga, a ovaj ‘proizvod’ je nadahnuće od njega – dodaje Nezir koji privatno sluša sve muzičke žanrove, pa u svojoj fonoteci ima sve od japanske, indijske muzike pa do džeza i bluza.

Godi svakom uhu

Onda i ne čudi što ‘Ornaments of Sarajevo’ ima melodiju koja godi svakom uhu i muzičkom ukusu.  Stoga s nestrpljenjem čekamo njegovu drugu instrumentalu koja će, kako smo čuli, sve baciti na koljena.

(Naj portal)

 

UŽIVAJTE:

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending