Pratite nas

Poznati

Branka, Bahrija, Andrija u humanoj misiji: PODRŠKA UDRUŽENJU ‘MALA SIRENA’ IZ ZAVIDOVIĆA

Published

on

Branka, Bahrija, Andrija u humanoj misiji: PODRŠKA UDRUŽENJU ‘MALA SIRENA’ IZ ZAVIDOVIĆA

Na inicijativu, Adise Mahovac, direktorice Udruženja, za djecu sa posebnim potrebama “Mala Sirena”, iz Zavidovića, upriličen je humanitarni nastup.

Svoj doprinos učešćem dali su renomirani bosanskohercegovački izvođači: Branka Sovrlić, Bahrija Hadžijalić, Andrija Števanića uz pratnju harmonikaš Enesa Selmana.

Ovo nije prvi put da pomenuti muzički predstavnici, svojom pjesmom, daju podršku ovoj humanoj gesti uz sve donatore i ljude dobre volje. Tako je i sagrađen Dom za pomenuto udruženje. Presječena je vrpca, u znak otvoranja ove ustanove.

– Svi bi trebali dati svoj doprinos na bilo koji način i onoliko koliko, mogu, kada je humani čin u pitanju. Istog su mišljenja pjevači i muzičari koji svoj prijedlog “pravdaju” na djelu.

Organizatori su im uručili, uz veliko hvala i plakete za izuzetan doprinos rada, Udruženja “Mala Sirena”.

Jasna Durić (Naj portal)

 

Poznati

Jelena Karleuša: Suosjećam s narodom koji je stradao u BiH, donirat ću novac

Published

on

Jelena Karleuša: Suosjećam s narodom koji je stradao u BiH, donirat ću novac

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša izrazila je solidarnost s unesrećenima u poplavama u Bosni i Hercegovini te pozvala pratitelje da im pomognu.

– Duboko suosjećam s narodom koji je stradao u BiH! Donirat ću novac, a koristim priliku da pozovem sve da zajedno pomognemo ugroženima jer samo zajedno možemo da ublažimo sav ovaj užas i nesreću – napisala je na Instagramu i podijelila apel Pomozi.ba.

Solidarnost s unesrećenima su pokazale mnoge druge poznate ličnosti. Među njima su Zdravko Čolić, Marija Šerifović, Mirza Selimović, Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, Milan Pavlović i drugi.

Obilne padavine izazvale su poplave i odrone u dijelovima Federacije BiH. Najgora situacija je u Jablanici, koja je potpuno odsječena, a poplave su pogodile i Konjic, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu.

Novac ugroženima možete donirati pozivom na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i uplatama na transakcijski račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending