Pratite nas

Poznati

Marko Louis otkrio kako je počeo saradnju s Merlinom: Prišao mi je i rekao da je moj fan

Published

on

Marko Louis je za srbijanske medije otkrio kako je počela njegova saradnja s Dinom Merlinom.

Novinarka ga je upitala: Da li je tačno da ti je prišao Dino Merlin i rekao da je tvoj fan te da je od tada počela vaša saradnja?

– Jeste, tako je. Baš tim riječima je rekao: ‘Ja sam tvoj fan. Ja volim onu tvoju pjesmu grčku tragediju’. Je li Euridika? ‘E, ta’. Bukvalno dva-tri dana poslije me zvao i otišli smo na ručak i tako je počela saradnja i prijateljstvo – kazao je Marko za Radio S.

Potom je novinarka konstatirala: “Kad ste se ‘skapirali’ nastala je pjesma i za Zdravka Čolića”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio S (@radio_s1)

– Jeste, tako je. Sve ide nekim svojim tokom. Prvo je bila njegova pjesma ‘Krive karte’ za koju sam ja radio aranžman i svirao… i onda smo uradili taj naš duet “Ne radujemo se”. Zvao me je i rekao: ‘Marko, Marko, jesi li u Sarajevu. Odmah dođi. Ja kažem reci telefonom: ‘Ne mogu telefonom’. Ja došao, on kaže: ‘Bio jučer Čola, nemoj ništa da mu kažeš, ne smije niko da zna, ni on da ćeš ti da mu radiš aranžman – prisjetio se.

Podsjetimo, 2023. godine Marko Louis i Dino Merlin su snimili duet “Ne radujemo se”, prije toga Louis je radio aranžman za Merlinovu pjesmu “Krive karte”.

 

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending