Pratite nas

Poznati

Prepoznajete li pjevačicu s fotografije: DANAS JE VELIKA ZVIJEZDA, IMA DUET S MERLINOM

Published

on

Prepoznajete li pjevačicu s fotografije: DANAS JE VELIKA ZVIJEZDA, IMA DUET S MERLINOM

Popularna slovenska pjevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, danas je jedna od najvećih muzičkih zvijezda regije. Može se pohvaliti brojnim hitovima, ali i duetom sa Dinom Merlinom ‘Dođi’.

Fotka iz 1995. godine

Mnogi ne znaju kako je nekada izgledala.

Naime, na svom Instagram profilu podijelila je fotografiju iz 1995. godine kad je imala samo 10 godina. Na fotografiji pozira u maslinastozelenom mantilu i s crnom kapom na glavi, dok je bila nasmiješena od uha do uha.

Objavivši ovu staru fotografiju pjevačica je zatražila od obožavatelja da ocijene njen stil odijevanja našalivši se da se u to vrijeme zvala ‘Loša’.

 

Inače, Senidah je rođena 1985. godine u Ljubljani, a roditelji su joj porijeklom iz Crne Gore o čemu je i sama govorila jednom prilikom.

– Ima u meni pomiješanog crnogorskog i slovenskog senzibiliteta. Iako sam rođena u Ljubljani, veliki dio djetinjstva sam provela u Crnoj Gori i to mi je dosta značilo. Crnogorska strana u meni je opuštena, društvena, spontana, dok je slovenska više radna, organizirana i poslovna, rekla je pjevačica ranije u razgovoru za magazin Noizz.

Uzlazna putanja

Muzikom se počela baviti 2010. godine kad je objavila pjesmu ‘Pustinjom’, bila je i članica grupe Muff, no pjesma ‘Slađana’ joj je 2018. donijela gotovo momentalnu slavu na Balkanu, ali i šire. Od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending