Pratite nas

Poznati

Preminuo pjevač jednog od najvećih hitova 2000-ih, imao je samo 49 godina

Published

on

Foto: EPA-EFE

Preminuo pjevač jednog od najvećih hitova 2000-ih, imao je samo 49 godina

Shifty Shellshock, frontmen benda Crazy Town, pronađen je mrtav. Pjevač je imao samo 49 godina.

Pjevača, kojemu je pravo ime Seth Binzer, su pronašli mrtvog ranije ove sedmice u njegovom domu u Los Angelesu. Detalji smrti još uvijek nisu poznati kao ni uzrok. Iza sebe je ostavio tri sina.

Shifty i njegov bend proslavili su se kasnih 90-ih godina, a najpoznatiji su po hitu “Butterfly” iz 2000. godine. Ista je pjesma završila na Billboardovoj ljestvici Hot 100. Trenutno na YouTubeu ima više od 230 miliona pregleda.

Bend je 2002. godine objavio drugi album, ali njegova je prodaja bila jako loša.

 

Bend se ubrzo i raspao, ali su se ponovno okupili 2007. godine. Osam godina kasnije su objavili treći album “The Brimstone Sluggers”.

Frontmen benda se godinama borio s ovisnošću, a o njoj je uvijek otvoreno pričao. Tijekom 2000-ih godina se pojavljivao u različitim reality emisijama gdje je pričao o svojoj borbi te na taj način pokušao podići svijest drugima te pomoći sebi.

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending