Pratite nas

Poznati

Milan Pavlović u novom spotu benda “Šeherston” za pjesmu “Tri plemena”

Published

on

Milan Pavlović u novom spotu benda “Šeherston” za pjesmu “Tri plemena”

Bend „Šeherston“ objavio je novu pjesmu i spot „Tri plemena“ u kojem se pojavljuje i poznati bosanskohercegovački glumac Milan Pavlović.

– Ideja o saradnji je došla na jednom gostovanju u klubu u Zadru. Tada su se Milanu svidjele naše pjesme i atmosfera koju pravimo, pa je sam dao prijedlog da bude u jednom od naših spotova – kaže Dado Zimić, pjevač „Šeherstona“.

Tema teksta pjesme „Tri plemena“ je jedan svojevrsni vremeplov. Tekst je napisao Mustafa Aganagić, a muziku i aranžman potpisuje Samir Zavlan. Za spot je bio zadužen Anis Mujanović.

– Ovaj vremeplov je dobro poznat onim malo starijim, a mlađe generacije su slušale o tome. Melodija je vesela i ritmična. Ranije su ljudi bili opušteniji bez opterećenja teškim nacionalnim temama. Svi sretni, raspjevani, na planini, jezeru ili moru. Svuda mirišu roštilji, a čuje se harmonika ili gitara. Pjesma poziva na ponovna druženja, gdje ne moraš imati puno da bi bio nasmijan i zadovoljan, bitno je da su oko tebe dobronamjerni, pozitivni ljudi, kao što je naš bend „Šeherston“. Jedan dio spota je sniman na Baricama, drugi u pivnici HS, a treći u Zadru. Sponzor nam je bila „Sarajevska pivara“. To ti je kao poređenje nekad i sad. Sad je pivnica, a Barice su slika nekadašnjih izleta i druženja kojih više skoro da nema – kaže Vanja Radoja, violinista ovog sarajevskog benda.

Svakom novom pjesmom “Šeherston” na najbolji način predstavlja ton šeher Sarajeva.

O njihovom kvalitetu govori i činjenica da su u Sarajevu svirali na rođendanu svjetske zvijezde Stinga.

– Drago mi je da je moja harmonika dobacila do ovako velikih visina, kao i to da je lično Sting tražio nas od 15 ponuđenih bendova – kaže Samir Zavlan, lider “Šeherstona” koji se zahvaljuje na velikoj podršci “Hayat Productionu”.

 

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending