Pratite nas

Dijaspora

Fenomenalno druženje u Sarbruckenu: ELVIRIN OSMIJEH I LIJEPA RIJEČ ZA SVAKOGA

Published

on

Elvira sa bračnim parom Kasumović

Fenomenalno druženje u Sarbruckenu: ELVIRIN OSMIJEH I LIJEPA RIJEČ ZA SVAKOGA 

Još jedno fenomenalno muzičko druženje desilo se u njemačkom gradu Saarbrücken-u, u organizaciji Bosanskog kulturnog centra iz tog grada.

Okupirali je fanovi

Više stotina posjetilaca došlo je da uživa u nezaboravnim i vječnim hitovima popularne primadone bh. estradne scene Elvire Rahić. Odmah po dolasku Elviru su „okupirali“ njeni fanovi svih uzrasta i godišta.

A, ona uvijek nasmijana i vesela, svakome od njih ispunila želju, sa svakim od njih porazgovarala.

– Ja uvijek, a smatram da svaki kolega isto tako treba, imam vremena za fanove, za ljude koji dolaze na naše nastupe, da se uslikam, uputim lijepu riječ. Svi smo mi tu zbog njih, a meni je svaki dolazak na moj nastup uvijek poseban doživljaj i događaj.

Evo baš večeras mi je prišao jedan gospodin koji se zove Samir Aljović i koji mi je rekao da od svih pjevača/pjevačica uvijek sluša samo moju kolegicu Eminu Jahović i mene.

To su zaista neki posebni momenti, koji me uvijek usreće i još jednom potvrđuju da sve ovo što decenijama radim, radim sa dosta ljubavi i poštovanja prema svima njima – rekla nam je Elvira.

I ovaj put su domaćini iz BKC pružili istinsku dobrodošlicu. A svi oni koji su to htjeli mogli su da osim dobre pjesme uživaju u domaćoj bh. kuhinji, kako slanoj isto tako i slatkoj, a pila se i prava bosanska kahva iz džezvi.

Osim Elvire Rahić tu večer posjetioce je zabavljao i popularni muzičko raspjevani bračni par Kasumović, Samira i Zijo iz Holandije.

Njih dvoje su njihovim raznovrsnim reportoarom još jednom potvrdili činjenicu zašto su najpopularniji i najtraženiji širom dijaspore u Evropi.

Odlazi sa Sarajevo

Elvira nam je otkrila da ima još nekoliko nastupa u Njemačkoj.

Onda odlazi za Sarajevo, odakle će tokom ljeta putovati širom regiona zbog već unaprijed dogovorenih nastupa.

Bato Šišić (Naj portal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

Dijaspora

Prija ne staje: Zakazala dva koncerta u Splitu

Published

on

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović nastavlja nizati uspjehe, a upravo je najavila svoj 19. koncert u Hrvatskoj. Splićanima je malo jedna večer s Aleksandrom Prijović! Regionalna zvijezda je u petak popodne najavila prvi veliki koncert u najvećem dalmatinskom gradu za 9. novembra, a sada je zbog velikog interesa publike dodala i drugi dan – 10. novembra, također u Dvorani Gripe.

Prijović je u petak u Zürichu održala 50. koncert u sklopu uspješne turneje, a samo u Hrvatskoj pjevala je u 17 rasprodanih dvorana. Po pet puta u Areni Zagreb i osječkom Gradskom vrtu, po tri puta u Rijeci i Areni Varaždin i jednom u zadarskom Višnjiku te na taj popis sada dodaje i dva koncerta na Gripama.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending