Pratite nas

Poznati

Omaž ocu Šabanu: Ilda Šaulić najavila beogradski koncert 10. oktobra

Published

on

Ilda Šaulić je organizovala konferenciju za novinare, na kojoj je najavila beogradski koncert i predstavila spot za pjesmu “Hvala ti za ljubav”.

Jedinstvena emocija

Šaulićeva se vraća na veliku scenu koncertom 10. oktobra u mts Dvorani, na kome će obilježiti deceniju i po rada. Poslije spektakla održanog na Ljetnjoj pozornici Topčiderac, kojim je obilježila deset godina karijere, publika u Beogradu će ponovo imati priliku da čuje brojne hitove poznate pjevačice i kćerke pokojnog kralja narodne muzike, Šabana Šaulića.

Njene pjesme odišu jedinstvenom energijom i emocijom. Po njima je postala poznata i zahvaljujući kojima je
posljednjih godina postala jedna od najtraženijih pjevačica na ovim prostorima. Osim podrške publike, za svoj rad dobila je i brojna priznanja u regionu, a numere poput “Stani dušo da te ispratim”, “Volim te”, “Obećao si”, “Sad bih znala kako da te čuvam”, “Duh u mojoj sobi”, “Promaja”, potvrdile su je kao pravu muzičku nasljednicu svog oca Šabana Šaulića.

Ilda nije krila svoje uzbuđenje:

Omaž ocu

– Dugo sam pripremala sve i zaista se radujem što ću ponovo imati prilike da se družim sa publikom na beogradskom koncertu. Nakon toga, u planu su i drugi nastupi po zemlji i regionu.

Predstavnici medija su imali prilike da uživaju i u njenom novom spotu za numeru “Hvala ti za ljubav”, četvrti singl sa njenog dugo najavljivanog albuma “Tvoji tragovi, moji koraci”.

Album  predstavlja omaž njenom legendarnom ocu i donosi njegove najljepše pjesme, koje su ga proslavile, u novom ruhu.

Tekst: Slavica Danilović (Naj portal)
Foto: Ilda Šaulić

 

 

 

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending