Pratite nas

Izdvojeno

Mustafa Omerika oživio hit Šerifa Konjevića: „Najljepša si kada lažeš“

Published

on

Mustafa Omerika oživio hit Šerifa Konjevića: „Najljepša si kada lažeš“

Harizmatični Mostarac, Mustafa Omerika, kojeg javnost prepoznaje po jedinstvenoj boji glasa i takmičenjima u domaćim i regionalnim šou programima, premijerno predstavlja svoj najnoviji cover.  Veliki narodni hit u orginalnoj izvedbi maestralnog Šerifa Konjevića.

Inače, tekst pjesme „Najljepša si kada lažeš“ napisao je jedinstveni Fahrudin Pecikoza. Muziku i aranžman Suad Jukić- Šule, jedan od najpoznatijih autora u regionu.

Pjesma je snimljena u studiju Hayat produkcije, a za mix i mastering bio je zadužen producent Arel Češljar.

U realizaciji covera sudjelovali su: Mejdi Sulejmani – gitara, Tarik Češljar na bubnjevima, klarinetista Meho Radoović i talentovani Sandro Kršlak – harmonika. Klavijature i programiranje uradio je Arel Češljar, dok je Mensura Bajraktarević dodala najlepši začin svojim bek vokalom, a sve to pod izdavačkom palicom Hayat Produkcije.

Podsjećamo, Mustafu Omeriku pamtimo iz najpoznatijeg muzičkog takmičenja ZMBT, gdje je dospio do finala. Nastavio je da se bavi muzikom, njegujući sevdah i lijepu narodnu pjesmu, što pokazuje i ovaj odabir pjesme. Ovo je jedno od prvih ostvarenja Mustafe Omerike ove godine, a uskoro ulazi u studio sa novim projektima.

 

 

Izdvojeno

‘Naj portal’ saznaje: Stipe Mesić završio u bolnici, bivši predsjednik u kolicima

Published

on

Nekadašnji predsjednik Jugoslavije i Hrvatske Stipe Mesić trenutno se nalazi u bolnici, zbog povrede desne noge.

Iz tog razloga mora duži period nositi longetu na nozi. Doktori su mu preporučili strogo mirovanje. Očekuje ga višesedmično liječenje i ležanje u bolnici, tačnije u rehabilitacionoj klinici u Ivanić Gradu. Tim povodom posjetio ga je Dalibor Jurkić Livnanjin, inače počasni konzul Gvineje za Bosnu i Hercegovinu.

– Moj prijatelj Stipe je Bogu dragom hvala, dobro. A bez obzira na njegove godine ne miruje, a on voli društvo, druženje, pa uvijek želi da je neko pored njega, da priča, razgovara. Mesić voli i da čita, pa sam mu tako donio knjigu istaknutog bh. doktora u Njemačkoj Midhata Dizdarevića, na čijoj sam promociji knjige bio u Sarajevu.

Dalibor Jurkić, konzul koji širi istinu o BiH: Ono što je Osmanagić uradio za Bosnu to nije nijedan predsjednik

Nažalost, Stipe je još u kolicima, nije još mobilan. Ali uz prijatelje, njegovo obezbjeđenje koje je nonstop pored njega ubrzo će i i to sve prevazići – rekao nam je Jurkić.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending