Pratite nas

Vidoviti ljudi

Mihajla S. iz Beograda spasila je Vidovita Rabija: KAD ČOVJEK POLUDI, NOVAC NE POMAŽE

Published

on

Od kako znam za sebe, mene je samo novac interesovao. Najbolje automobile, provod i žene kupovao sam novcem. Po nekoliko hiljada eura sam trošio za sat dobre zabave. Svjestan da živimo u vremenu u kojem se sve kupuje, koristio sam svoje i bogatststvo svojih roditelja maksimalno.

Vole radi novca

Trošio sam na sebe, ali i na druge. Nisam žalio čašćavati prijatelje, darujući im skupe poklone, iako sam znao da me vole upravo  radi novca.

I oinda, desilo se nešto strašno. Prvi problem u mome životu koji novac nije mogao riješiti – započinje svoju ispovijest Mihajlo, privatni poduzetnik iz Beograda. Prelomni trenutak bile su tegobe njegovog brata Stevana. On je prije desetak mjeseci doslovno poludio.

“Moj brat Stevan je oduvijek bio drugačiji od mene. Vrijeme je provodio u učenju, radije se družio s knjigama umjesto s djevojkama ili duštvom u kafanama. Govorio sam mu da će skrenuti od tolikog učenja ina kraju to se i desilo. Samo, ono što mu se desilo, nije imalo veze sa njegovom zaluđenošću knjigama – okriva nam Mihajlo.

Za svog jedinog brata Mihajlo je bio spreman sve uraditi. Potrošiti ako treba svo bogatstvo, na kraj svijeta otići – samo da mu pomogne. No, sve to nije bilo dovoljno.

Uvrnuto se ponašao

“Stevano je svakim danom bilo sve gore. U licu je bio žut, izgubio je dosta ne težini. Ispuštao je neke neartikulisane zvukove, ponašao se uvrnuto. NIje nas ni raspoznavao. Ljekari su ga kljukali lijemovima, a bio sam angažovao najbolje spcijaliste. Čak sam kao vodio i u Austriju kod tamošnjih psihijatara. Zalud! Stevan je nestajao pred mojim očima, a ja nisam mogao ništa učiniti . Sav moj novac bio je bezvrijedan, ostajao sam bez brata – nastavlja Mihajlo svoju ispovijest.

Haotična situacija u ovoj beogradskoj porodici trajala je devet mjeseci. Za to vrijeme u Stevanovo liječenje su se uključili i alternativci i iscjelitelji.

“Tada su prvi put u moju kuću ušli vidovnjaci, gatare, travari. Stevan je blijedio i kopnio, ispraznim pogledom pratio sve te ljude koji su prolazili kroz naš dom. Nema šta nisam uradio da bratu vratim naglo izgubljeni razum. Sve je bilo uzalud. Shvatio sam da, ipak, ima nešto važnije i vrijednije od novca  kojem sam u životu toliko pažnje poklanjao –  kazuje Mihajlo i nastavlja:

“A onda, nakon skoro izgubljene nade i odustajanja od svega, jedan poziv iz Bosne  opet me “vratio u igru”. Probudila se nova nada, osjećaj da ću uspjeti pomoči bratu. Nazvao me drug iz Doboja i rekao da dođem što prije.

“Kako se zove bolnica? U kojoj je ulici? – pitao sam.

Uči iz Kur'ana

“Ma kakva bolnica, ima ovdje jedna žena, uči iz Kur'ana, pomaže ljudima i kod najvećih nevolja. Samo dođi – uvjeravao me prijatelj.

I tako, već sutradan sam se našao kod Iscjeliteljke Rabije. Brata sam ostavio u hotelu, a ja krenuo u “izvidnicu”. Čim sam ušao u njenu sobu, na vratima sam joj počeo glumiti i govoriti da sam teško bolestan.

“Sramota, tolike si kilometre prešao da bi me lagao. Tvom bratu treba pomoć, u teškom je stanju – blago me je ukorila ona, uvjerivši me s tim odgovorom  da sam na pravom mjestu.

I bio sam. Posramljen zbog izgovorene laži, izvinuo sam se i otišao po brata. Unio sam ga kod Rabije, a ja ostao u čekaonici. Nikada mi u životu nije bio duži kao taj sat vremena. Činilo mi se da godine prolaze, a onda, vrata su se otvorila, a na njima moj brat. Stoji na nogama, smješka mi se, ja mu trčim u zagrljaj…

Pakosna familija

Vidovita Rabija nam je rekla ko je počinilac ovog užasnog čina. U pitanju je naša pakosna familija, koja je odlučila magijom uništiti naše živote. Jeli smo i pili njenu začaranu hranu, čak i nosili na sebi poklone. U narukvici kojeg je poklonila bratu za 18. rođendan čak smo našli konce, kojim je, prema Rabijinom tumačenju, “vezivala” bratovu sreću. Ali, i moju.

“Od danas pamet u glavu! Uozbilji se i prekini sa raskalašenim životom – upozorila me je Vidovita Rabija na povratku za Beograd.

Sada imam bitnijeg posla, mijenjam svoj život iz temelja. Danas čuvam svoje zdravlje, uozbiljio sam se, imam druge ciljeve u životu. Provodi i trošenje novca na ljude koji me mrze i zavide mi  – daleka su prošlost.

Vidovita Rabija uklanja sve vrste crne magije, uroke, prokletstvo, uspješno spaja rastavljene i vraća izgubljene ljubavi, ima posebne ritruale za ljubavno vezivanje, otkriva da li vam je suđna određena osoba, uklanja negativnu energiju iz porodičnog doma, firmi, prevoznih sredstava.

Njen kontakt telefon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Iz paklenih muka Esmu Mehić je spasila Vidovita Rabija: ZAŠTO BAŠ MOJE DIJETE?

Published

on

Nikada nisam pomišljala da će se moja najveća noćna mora okončati skoro sasvim slučajno i da će ustvari uzroci svega toga ležati tako blizu mene. Da sam barem znala! Jer noći ispunjene vriskom, neartikulisanim zvucima, razbacane stvari po kući…, bili su moja svakodnevnica pune dvije godine.

Živjela sam u strahu, možda je bolje reći da sam samo postojala. Zapravo, života nisam imala, na ulicu nisam izlazila mjesecima. Jedina stvar koja me interesovala i zbog koje sam ponekada željela da da jutro i ne scane jeste: „Zašto moje dijete?“.

Jecaji na ulici

Moja kćerka, to divno stvorenje koje nikada nikome nije nanijelo zlo, koja je bila uzorna i odlična učenica, bila je bolesna, a uzrok niko nije znao. Imala je 16 godina. To je vrijeme kada se stva, kada se voli… A ona nije imala vrijeme, za nju je stalo. Živjela je u nekom svom svijetu gdje su joj očaj i bol bili zamjena za ljubav, a svaki novi dan imala je sve više džinovsko-šejtanskih napada.

Najteže od svega za jednu majku jeste kada gledate vaše dijete kako se pati, a vi mu ne možete pomoći. U stanju u kojem se nalazila ona čak nije ni znala da sam joj majka.

Da su bar doktori znali šta je mom djetetu! Ali, ne. Svi nalazi i snimci bili su uredni, a na terapije nije reagovala onako kako su oni očelivali. Počela sam da sumnjam da izlaz iz ove situacije uopće posoji, nisam vidjela nikakvu alternativu, nikakvu pomoć; samo moje dijete koje umjesto pjesme ispušta neartikulisane urlike poput mačke i psa.

Moja je Elma tonula sve dublje, a sa njom i ja. Za pomoć se nisam mogla obratiti nikome, jer ne bi vjerovali, tako da sam sav svoj teret nosila sama i to me jako boljelo.

Nakon, ko zna kojeg uzaludnog pokušaja da u bolnici nađemo lijek ili bar put do lijeka. Jednog dana sam plačući krenula iz bolnice i u putu sam sreča sboju staru poznanicu. Napokon sam zajecala i sve joj na ulici ispričala o našim jadima.

No, na moje iznenađenje ona mi je rekla kako je i sama imala nekih problema i dala mi je broj od Vidovite Rabije. Savjetovala mi je da kod nje odem što prije, ali ja Rabiju nisam odmah nazvala. Strahovala sam da ni ona neće pomoći mojoj Elmi.

Pramen kose

No jedno noći desio se najjači napad. Bacala je stvari po podu, vrištala… Ubrzo je izgubila svijest, uzgledala je kao da spava, što je mene još više prepalo. Vidjeti je tako neprirodno mirnu, čini mi se da je bilo još teže, nego je gledati rastrešenu i raspamećenu.

Tako kasno, u panici sam se javila Vidovitoj Rabiji. Tada nisam ni slutila da će moj telefonski poziv biti odlučujući za izliječenje moje kćerke. Nisam ni sanjala da ću otkriti uzrok njenog stanja i nepoznate bolesti.

Ukratko sam joj objasnila situaciju, a ona mi je rekla da će da prouči Dovu iz Kur'ana za moju Elmu, kako bi je smirila. A onda je, nakon što je „otvorila njenu zvijezdu“ kazala kako je moje dijete pod sihirima.

„Njoj su napravljeni sihiri preko pramena kose, a uradila je to njoj po krvi bliska osoba. Vi i ta žena se nikada niste voljele. Ona, zapravo, vas nije nikada prihvatila…. – govorila je vidovita Rabija, a meni je odmah bilo jasno da je to moja svekrva, jer me ta žena nikada nije prihvatila kao snahu.

Sutradan smo stigle kod Vidovite Rabije, moja kćerka nij mogla stajati na nogama, unijele smo je unutra. Rabija je uzela za ruku i počela da uči….

I upravo tada u toj prostoriji desio se najljepši trenutak u mome žiovotu. Elma se smirila i zovnula me „Mama“.  Rabija je nastavila učiti, a onda joj dala kocku sa tom učenom vodom.

Vodila sam je ukupno na devet tih duhovnih tretmana, kupala je učenom vodom, posipala posteljinu i garderobu njenu, prskala sobu u kojoj spava.

Danas, nakon svega, Elma je drugo dijete, sasvim je priroddna i zdrava, um joj se izvistrio, emocije probudila. Opet naš dom miriše toplinom i ljubavlju.

Njen kontakt telefon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending