Pratite nas

Poznati

‘Naj portal’ na svečanom ispraćaju Teya Dore u Malme: 3 KOFERA I POZITIVNA TREMA

Published

on

Teya Dora

‘Naj portal’ na svečanom ispraćaju Teya Dore u Malme

Teodora Pavlovska, poznata pod umjetničkim imenom Teya Dora, predstavnica Srbije na Pjesmi Evrovizije 2024. godine s pjesmom “Ramonda”, uskoro putuje na takmičenje koje se ove godine održava u glavnom gradu skandinavskog dizajna, a ovogodišnjem epicentru evropske muzike, švedskom gradu Malme.

Ambasadorka Švedske

Tim povodom, Radio televizija Srbije (RTS) je tradicionalno organizovala svečani ispraćaj srbijanske predstavnice u holu RTS-a, koji je pretvoren u prostor sa lila tepihom, stenama i lila ramondama.

Na svečanom ispraćaju, osim čelnih ljudi RTS-a, brojnih predstavnika medija, velikog broja finalista ovogodišnjeg takmičenja Pjesma za Evroviziju (PZE), kao i obožavalaca, ispraćaju je prisustvovala i njena ekselencija, ambasadorka Švedske u Srbiji, Anika Ben David.

Ona je 31-godišnjoj pjevačici poželjela sreću u Malmeu i uručila prigodne poklone. Također, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a, Sandra Perović, prenijela je najbolje želje PZE pobjednici:

Anika Ben David i Teya Dora

Anika Ben David i Teya Dora

– Želimo sretan i uspješan put Teya Dori i srpskoj ramondi, koju zbog svoje moći rehidratacije nazivaju i
cvijet feniks, do priobalnog grada na jugu Švedske, do Malmea Malme je treći put domaćin najpopularnijeg muzičkog takmičenja na svijetu.

Nakon mini turneje, Teya Dora je pohvalila evrovizijski koncept:

Luke Black i Teya Dora

Luke Black i Teya Dora

– Vratila sam se sa puno poklona i zagrljaja evrovizijskih fanova. Takmičari su divni, a sama manifestacija je zaista
prelijepa i ujedinjuje ljude kroz muziku. Velika je čast i odgovornost predstavljati Srbiju ove godine na Evroviziji, i mi smo učinili sve da to bude savršeno. Nadam se da će se svima dopasti – izjavila je Teya Dora.

Luk Blek, prošlogodišnji predstavnik na Evrosongu, poželio je sreću Teya Dori, a dao joj je i „savjete iz prve ruke“. On joj je, pred odlazak na najveće muzičko takmičenje u Evropi, simbolično uručio zastavu Srbije.

Olivera Kovačević, Sandra Perović, Anika Ben David, Teya Dora, Dragan Bujošević i finalisti PZE 2024

Olivera Kovačević, Sandra Perović, Anika Ben David, Teya Dora, Dragan Bujošević i finalisti PZE 2024

Teya Dora, u elegantnoj i modernoj crnoj haljini sa prorezima na struku, sa lila ramondom na reveru, strpljivo je pozirala i odgovarala na pitanja medija. A otpjevala je i pobjedničku numeru.

– Spakovana su 3 kofera sa kostimima za različite događaje u okviru same manifestacije, ali se ja još uvijek nisam spakovala – bila je iskrena pjevačica. Tu je samo pozitivna trema, uzbuđenje me čeka tek na probama – istakla je Teya Dora.

Finale 11. maja

Otkrila je da nas očekuje i iznenađenje:

– Kostim će biti potpuno drugačiji od onog za PZE.

Teya Dora u Malmeu nastupa u prvoj polufinalnoj večeri, u subotu, 7. maja, pod rednim brojem 2. Drugo polufinale se održava dva dana kasnije, a veliko finale je zakazano za 11. maj. Na ovogodišnjem Eurosongu učestvuje 37 zemalja. I ove godine, nažalost, bez predstavnika Bosne i Hercegovine…

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending