Pratite nas

Poznati

‘Naj portal’ na promociji ‘Divljih jagoda’: MI ĆEMO SE PONOVO VRATITI U BEOGRAD, JER SVE JE DOBRO

Published

on

Divlje jagode

Jedan od najvećih rok bendova sa ovih prostora i začetnik hevi zvuka pre više od četiri decenije, održaće koncert u Beogradu 25. aprila.
Legendarni sastav, pod imenom “Divlje jagode“, osnovan je davne 1977. godine u Bihaću.

Postali su vrlo popularni na teritoriji cijele bivše Jugoslavije, a njihova karijera još uvijek traje. Mada se postavka ove grupe stalno mijenjala, njihov specifičan duh i tema ljubavi ostaju nepromijenjeni.

Sve generacije

Njihova publika je sastavljena od pripadnika svih generacija, od onih najmlađih, koji se tek upoznaju sa svijetom muzike, do onih najstarijih, koji jako dobro prepoznaju kvalitet.

Povod za beogradski koncert u aprilu je novi studijski album, simboličnog naziva „13“. Upravo je to trinaesti album u višedecenijskom postojanju benda. Frontmen benda, Sead Lipovača Zele, osvrnuo se i na najnoviji singl, koji je snimljen preključe. On će biti premijerno izveden u mts Dvorani na dan koncerta.

Na opšte oduševljenje njihovih fanova, bend je sa predstavnicima medija podijelio lijepe vijesti.

– Novi studijski album se u našem slučaju uvijek dugo čeka. Međutim, mi smo uspijeli da realiziramo već četiri singla sa našeg novog albuma, koje ćemo sigurno svirati 25. aprila. Najnoviji singl se zove „Ukrala je svetlost istoka“, juče je završen spot, a za desetak dana očekujemo da će ugledati svjetlost dana.

„Krivac za tekst je naš novi tekstopisac, inače član benda, Damijan, koji do sada to nije radio, te smo otkrili njegov talenat,“ poručio je šaljivo Lipovača.

Zele je sumirao i razlog višedecenijskog trajanja samog benda i njihovih pjesama:

-Uvijek ulažemo poslednji atom snage za našu publiku, kao da nam je svaki koncert poslednji. Mi ćemo kao bend trajati i pjevati onoliko dugo koliko to publika bude htjela, i koliko nas oni budu nosili. To kad je dosta, u slučaju „Divljih jagoda“, nije još ni na pomolu. Ovaj brod plovi sigurno i gdje god da uplovi, u neku sigurnu luku, tu i ostane, održi koncert i ide dalje.

Kako Lipovača iskreno priznaje, uvijek se rado vraćaju u Beograd.

-Koncert 25. aprila sigurno nije posljednji koncert „jagoda“. Mi ćemo se ponovo vratiti u Beograd, jer je sve dobro. Sve dok
ima zdravlja, biće i svega ostalog.

Kao jedan od vodećih muških bendova na regionalnoj muzičkoj sceni, sa ogromnim brojem hitova, nije im lako da odaberu koje pjesme će se naći na njihovom repertoaru za koncert.

Želje publike

Neizostavan dio i za predstojeći beogradski koncert će svakako biti legendarne numere. „Kap po kap“, „Motori“, „Krivo je more“, „Jedina moja“, „Šejla“, „Divlje jagode“, „Kako si topla i mila“, „Ne želiš kraj“. Napominju da se uvijek „trude da osluškuju želje publike“.

Što se tiče specijalnih gostiju na aprilskom koncertu, članovi benda su skromno priznali da još uvijek nisu odlučili da li će ih biti, kao i ko će oni biti. Iako ostavljaju ovaj faktor iznenađenja, Zele obećava žestok koncert, sa nekim pjesmama koje godinama nisu izvodili. Regionalno popularne „jagode“ se nadaju da će se prethodni koncert u Beogradu, organizovan 2022. godine na istom mjestu, u najmanju ruku ponoviti.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending