Pratite nas

Poznati

“Komuna” pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album: PANORAMA SARAJEVA KAO POSEBNA SIMBOLIKA

Published

on

Mirko Šenkovski Geronimo

“Samo ljubav je pobjeda” poručuje rock grupa Komuna u novoj pjesmi za koju su večeras predstavili i spot.

Ovim singlom Komuna, jedan od najzahtjevnijih projekata na kojem je dugo i studiozno radio jedan od najtraženijih autora u regiji Mirko Šenkovski Geronimo, najavljuje dugoočekivani istoimeni album.

Spot je sniman u Sarajevu sa ekipom stalnih saradnika Komune na čelu sa Daliborom Mrdićem.

– Ovaj put Komuna se odlučila popeti na jednu od najviših zgrada u Sarajevu sa koje se može vidjeti predivna panorama Sarajeva koja ima posebnu simboliku i daje dodatnu snagu riječima ovog rock klasika- kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Album “Samo ljubav je pobjeda” je završen, a privodi se kraju izrada njegovog grandioznog omota na kojem radi Igor Kelčec, jedan od najboljih dizajnera u regiji.

– Koliko god bio osebujan sadržaj pjesama i dijapazon sjajnih gostiju na albumu, za zvukom ne zaostaje ni omot albuma. To Igor radi tehnikom crteža u kombinaciji sa fotografijama, obojen intrigantnom historijskom tematikom legendarne pariške Komune i nekih junakinja i junaka tadašnjeg vremena. Posebno je intrigantan lik Madam Jeanne Du Barry. Ona je bila osebujna ličnost tog vremena, bez obzira što je bila kurtizana viših slojeva pariškog društva. Du Barry je bila posljednja ljubavnica Luja XV. Njen život je okončan na giljotini. Nedavno se pojavio i film o njoj, tako da oni znatiželjniji mogu saznati i dosta više – poručuje Geronimo.

Komuna će odmah po izlasku albuma upriličiti njegove promocije u svim velikim centrima regije. One će biti popraćene aktuelnim spotovima i, naravno, živom svirkom kako bi ugođaj bio potpun.

 

 

Poznati

Nakon razvoda: Duško Tošić postao ugostitelj

Published

on

Foto: Hello

Nakon razvoda: Duško Tošić postao ugostitelj

Prije šest dana i zvanično su na 16 godina dug brak stavili tačku Jelena Karleuša i Duško Tošić.

Dodatni izvor

I dok pop diva ovih dana gostuje po brojnim emisijama gdje je njihov razvod jedna od nezaobilaznih tema, vijest da je Duško Tošić otvorio restoran u Beogradu sve je bacila u drugi plan, prenosi Hello.

Nekadašnji fudbaler od kada je završio profesionalnu karijeru većinu vremena provodi u Beogradu gdje su mu i mezimice Atina i Nika.

Između ostalog to je jedan od razloga zbog kog je poželio da ima dodatni izvor prihoda. A poslije dugo razmišljanja čime bi mogao da se bavi, odluka je pala na ugostiteljstvo.

Naime, fudbalski menadžer oko sebe je okupio tim stručnih ljudi. Zajedno su ušli u projekat otvaranja ekskluzivnog restorana u jednom elitnom naselju u Beogradu gdje živi veliki broj javnih ličnosti.

Luksuzni restoran

Karleušin bivši suprug prethodnih dana odbrojovao je na Instagramu najavljujući nešto veliko ali niko nije mogao da nasluti šta se išečekuje.

Sada je sve jasno jer od danas su vrata novog, luksuznog restorana otvorena. A Tošić se na pomenutoj društvenoj mreži pohvalio kako izgleda enterijer.

Ne znamo da li Jelena zna da je Duško Tošić otvorio restoran u Beogradu, ali vjerujemo da ona tamo neće biti redovan gost.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending