Pratite nas

Poznati

Hrvatski glumac tužio kćerku zbog kuće koju joj je poklonio

Published

on

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski glumac tužio kćerku zbog kuće koju joj je poklonio

Opštinski sud u Dubrovniku odbio je tužbeni zahtjev glumca Frane Perišina. On je htio da poništi Ugovor o darovanju sklopljen s kćerkom Anom za dio nekretnine u Cavtatu.

Kako je tvrdio na sudu, Perišinu su se poslije zaključenja Ugovora o darovanju okolnosti života promijenile. Osiromašio je i više nema sredstava za svoje nužno izdržavanje. Prozivao je i kćerku za to što ga ni na koji način ne izdržava, iako je to obavezna po zakonu.

Pozvao se i na vrijeme pandemije, smanjeni broj angažmana, potrošenu ušteđevinu, pozajmice, kredite…

Također, u decembru 2021. godine Pozorište Marina Držića prestalo je da mu plaća podstanarski stan nakon 40 godina. Pa se svemu dodao i trošak za stanarinu. Uz to, plaća alimentaciju svom maloljetnom sinu.

U svjedočenju je naveo i da se ne bi mogao da se izdržava da nije dobio pozajmice od svoje partnerke, piše dubrovackidnevnik.

Kćerka je, s druge strane, navela da Perišin nije lošeg imovinskog stanja. Između ostalog je i suvlasnik nekoliko nekretnina. Naglasila je da ukoliko se i nalazi u lošoj finansijskoj situaciji, do nje se doveo svojom krivicom i to dugogodišnjom grubom nemarnošću za rad, radno mjesto, zdravlje i imovinu.

Sud je zaključio da Perišin ipak nije “pao u oskudicu”, jer ima mjesečne prihode. Suvlasnik je nekretnine u Cavtatu oko koje se spori, kao i nekretnine u Kaštel Kambelovcu. U fazi je prodaje drugih nekretnina, dok se njegovim nemarnim ponašanjem, za koje ga je kćerka prozvala, nisu bavili jer je ovo bilo sasvim dovoljno za odbijanje zahtjeva.

Inače, Frane Perišin, glumac koji je rođen u Splitu, u oktobru prošle godine proglašen je krivim za prijetnje, te je bio dužan nadoknaditi i sudske troškove bivšoj djevojci Marti Žeguri i još troje ljudi.

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending