Pratite nas

Info

SINDROM “NEMAM ŠTA OBUĆI”: Da li su to hirovi, ljenost ili stvarno belaj?

Published

on

Ako često otvarate vrata ormara pa ustanovite da nemate sve što želite, iako je krcat odjećom, moguće je da patite od tzv. “nemam šta obući” sindroma. I dok se vama čini da odjeće imate premalo, zapravo je imate previše i to je izvor vaših frustracija.

No, mnogi ljudi, posebno žene, toga nisu svjesni, pa umjesto da se viškova riješe, kreću u kupovinu po nabavku novih komada, što dovodi do sve težeg snalaženja u ormaru, kao i do gomilanja odjeće koju možda nikad niti ne stave na sebe, čak zaborave da je imaju.

Rješenje “nemam šta obući” sindroma je organizacija ormara i rješavanje viškova. Istina, odjeće će tada biti manje, ali bit će se lakše snalaziti, kombinirati komade i u konačnici zadovoljan izaći na ulicu.

Dobra ideja je unaprijed kompletiranje odjeće – na jednu vješalicu složite kompletnu kombinaciju i tako redom. Ubacite tu i nakit, torbu, maramu…

Sitne dodatke stavite u malu prozirnu vrećicu pa tako objesite na vješalicu. Neki savjetuju i fotografiranje kompleta poželite ih se negdje u budućnosti prisjetiti i ponovo obući.

Puno je lakše odvojiti nekoliko dana i riješiti haos, nego svaki dan gubiti vrijeme i živce pred krcatim ormarom.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending