Pratite nas

Zanimljivosti

Prvi feljton o slavnoj Breni iz 1982. godine: MUŠKARCI NISU GRIJEH

Published

on

Pomalo ljuta na sve što se o njoj u posljednje vrijeme priča i piše Fahreta Jahić – Lepa Brena kaže:

„Mnogi muškarci uzimaju sebi za pravo da kažu: stvorili smo Brenu! Međutim to su njihove krajnje neistinite izjave. Ako me je neko stvorio onda je to prije svega kompletno društvo koje čini ansambl „Slatki greh“. Biti i živjeti sa muškarcima koji me okružuju nije grijeh, ali oni sa kojima se površno poznajem – lažu, onda je to krajnje nepošteno.

Minimaks“ genijalac

U ovim riječima Lepe Brene ipak ima ograde. Ona se prije svega odnosi na „propagandni“ učinak Milovana Ilića – Minimaks. Mića je genijalac! Mi smo se sa njim upoznali tek nakon što je on kompletan posao u emisiji „Pretežno vedro“ samoinicijativno okončao. U svemu tome ni ja a ni bilo ko iz „Slatkog greha“ nije imao udela. Sve je to njegovo delo i ideja. Čuo nas je na Tašmajdanu. Bez našeg znanja koristio je TV snimke naših nastupa. Njegova je zasluga što smo izašli iz anonimnosti – priča Brena.

Za naglu popularnost Lepe Brene je zaslužan i Vladimir Cvetković, nekadašnji košarkaški reprezentativac, a sada direktor Sportskog rekreativnog centra na Tašmajdanu. „Cvele“ ih je upoznao sa Milutinom Popovićem – Zaharom tvorcem famoznog Čačka. Od tada počinje vrtoglavi uspon.

Prvi nastup Fahrete Jahić sa muzičarima iz „Slatkog greha“ do susreta sa Milutinom Popovićem zvali su se „Lira šou“ bio je prvo i do sada jedino razočarenje Lepe Brene. Sa njima je u novosadskom hotelu „Park“ znala da otpjeva svega pet pjesama. Da nije bilo strpljenja ko zna gdje bi Fahreta završila.

Brena snimljena na festivalu “Mladi graditelji 1979” koji se održavao u brčanskoj Gimnaziji

„Danas pjevam na deset jezika. Znam šta mi je činiti. Zbog pjesme sam i školu zapostavila. Napustila sam studije. Vjerovatno ću zbog ovoga što sada radim ostati dužna svom ocu. Biti će to ustvari prvi put da sam ga slagala. Ne vjerujem da ću u roku okončati fakultet. Žao mi je zbog toga“ ističe Brena

Zaljubljena u „bubu“

Brena danas dobiva dnavno stotine pisama. Na sve ne stiže da ogovori. Mnogi je pitaju kada će se udati, da li je zaljubljena, voli li djecu…

„Zaljubljena sam. To i ne krijem. Ako hoćete da znate onda ću vam i otkriti tajnu. Ne mogu bez „bube“. Oduševljena sam folksvagenom kojeg vozim. A kupila sam ga za svega osam starih miliona. Star je deset godina. U mom automobilu,onako starom i izlupanom, niko me ne primjećuje – kaže Brena.

Fahreta ne želi i neće da se mijenja. Kaže :

„Zašto da to činim. Ako bi bilo šta izmijenila onda bi prevarila one koji me ovakvu kakva jesam vole. Radi njih nastavit ću ovako kao i do sada“.

„Slatki greh„ i Lepa Brena rasprodani su do kraja godine. Od 1. jula do konca mjeseca boravit će u Njemačkoj. Pjevat će našim radnicima privremeno zaposlenim u ovoj zemlji. Od 5. do 20. avgusta slijedi turneja po Hercegovini. U sklopu ovih turneja stići će i u Sarajevo. Najvjerovatnije biti će to 5. avgusta. Od 20. do 30. avgusta nastupat će na Petrovaradinskoj tvrđavi, a potom velika turneja po Makedoniji i južnoj Srbiji

„Vremena za predah nemamo“ – kaže Aleksandar Popović, šef „Slatkog greha“. – Ne znam kako da uskladimo naše potrebe prema „Jugotonu“ i snimanju albuma koje je zakazano za vrijeme od 1. do 10. septembra. Valjda ćemo sve to izdržati. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending