Pratite nas

Poznati

Ne bavim se gradonačelnicom: TONI OTKRIO SPREMA LI TUŽBU ZBOG OTKAZIVANJA KONCERTA U SARAJEVU

Published

on

Nedavno je otkazan koncert Tonija Cetinskog u Sarajevu povodom obilježavanja 40 godina Zimskih olimpijskih igara u prijestolnici Bosne i Hercegovine.

Iako je ovaj nastup izazvao podijeljene reakcije u javnosti, te je bilo i onih koji su smatrali da je potpuno pogrešna ideja da hrvatski pjevač nastupa na ovakvom događaju, Toni nije odustajao od ideje da održi koncert.

Međutim, organizatori su i zvanično donijeli odluku da otkažu nastup, a Toni iako je vidno razočaran, ne planira da pokreće tužbu.

– Mislim da organizator ima razloge i elemente za tužbu. Ja se lično neću baviti gradonačelnicom ni njenom prijateljicom influenserkom. Imam pametnijeg posla. A Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati – rekao je Cetinski za 24sata.hr.

Podsjetimo, prije pjevač se oglasio na društvenim mrežama, te istakao da je ovo prvi put u njegovoj karijeri da mu se otkazuje koncert.

– Izjava povodom otkazivanja koncerta u Sarajevu. Neka sam i ja to doživio… Eto da i mene neko zabrani ili ti otkaže koncert. Sada sam i to doživio. Nemam problem s otkazivanjem koncerta, nego još nismo dobili ništa zvanično. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide”, napisao je Toni i dodao:

– Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert koji dugujem publici već dugo, a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31. 5. 2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti s ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav. Ovim koncertom ćemo moja publika i ja obilježiti 35 godina mog djelovanja. Ulaznice kreću u prodaju za koji dan. Za koji dan, tačnije 29.01. izlazi i dugoočekivani duet s mladim i izvrsnim pjevačem Adijem Šošeom. Tako da, eto, sve se poklopilo da pjesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim, vašim ili njihovim balkanskim prostorima. S naglaskom na dio stihova: ‘Nije važno gdje se moliš, po kojoj svetoj knjizi… Samo je važno jesi li čovjek ili nisi –  napisao je Toni Cetinski u objavi na Fejsbuku.

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending