Pratite nas

Parapsihologija

Zijo Valentino zbog duhova pobjegao iz Švedske: U TOM STANU SAM OSJEĆAO NEČIJI POGLED

Published

on

Danas 64-godišnji Zijad Rizvanbegović alias Zijo Valentino je poznati sarajevski muzičar i bas gitarista koji je godinama važio i za miljenika žena. Publika ga pamti upravu o grupi „Valentino“, koja je dugo godina bila u vrhu jugoslovenske scene.

On danas živi u Beogradu u vanbračnoj zajednici s glumicom Martom Keler, s kojom ima sina Gordana.

Prije poljednje beogradske adrese Valentino se bio skrasio u Švedskoj, zavela ga je jedna tamošnja plesačica, ali je od nje pobjegao glavom bez obzira. Razlog je bizaran, ali kako kaže Zijo – istinit. Otjerali su ga duhovi.

„Ta žena je bila sjajna, ali samo što bi zakoračio u noć, u tom stanu su se dešavale čudne stvari. Uvijek sam osjećao nečije prisustvo! Nečiji pogled…

Kako je ispričao, bezbroj puta su on i njegova tadašnja životna saputnica, inače švedska plešačica, dizali se bunovni i u sjedećem stavu dočekali jutra. Njihova kućna ljubimica, prelijepa mačka, bi mjaukala, negdje duboko sakrivena. Nigdje je na vidiku, niti u košari u kojoj je inače spavala. Istovremeno, njihovo šesto čulo im je govorilo da im se nalazi neko iza leđa, da hoda po kući, nešto istražuje… Tačno su vidjeli njihove sjenke kako lelujaju po zidu. Bila je to strašna spoznaja! Duhovi! Neka mistična bića…?

„Svašta mi se dešavalo. To se ne može opisati i nerado pričam o tome“ – kaže Zijo Valentino.

Srce u petama

Podsjeća nas da je to bilo prije tridesetak godina, u vrijeme kada je jureći za ljepoticama, stigao do Švedske. Zaljubio se u jednu plesačicu, zbog koje je napustio Bosnu i rodno Sarajevo. Živjeli su u njenoj porodičnoj kući u Štokholmu.

„Definitivno smo u toj kući imali duhove. Teški namještaj se tokom noći micao sam od sebe, mačke su se čudno ponašale, po zidovima su se lelujale sjenke, stvari po kući su same letjele, ključeve smo redovno nalazili na mjestima gdje ih nikada ne bi ostavili, neko zviždanje se čulo iz druge sobe, TV prijemnik se sam palio i gasio – otkriva legendarni sarajevski umjetnik.

Jednom prilikom Zijo se umivao u kupatilu i dobro se sjeća da je ostavio otvorena vrata. Odjednom vrata su se sama zatvorila, iako nije bilo šanse da se zatvore od propuha.

„Priče o duhovima i nisu tako strašne kada čujemo da se drugima dešava, ali kada to osjetite u vlastitiom domu i na vlastitoj koži – postaje jako odvratno. Srce vam sklizne u pete. I dalje bi da može. Na kraju sam pobjegao iz te kuće, pa ćak i iz Švedske“

Jedan dan su im se saksije sa cvijećem porušile. Noćima je osluškivao kako neko pali i gasi svjetlo u kupatilu, ali svjetlo nije nikada vidio. Čuo je kako prekidač „škljoca“,neko kao da se igrao ili je Ziju i njegovu saputnicu želio preplašiti. Dođu nam komšije na onu tanku filter kafu i tvrde kolače, a njihovi psi pođu da laju na zidove. Oni kažu onako otmjeno poluzainteresovano „Ha pa i vi imate duhove,zgodno“. Njima je to bila zezancija, a meni se krv ledila u venama.

Da bi koliko toliko pobjegao od straha i čudnih pojava, kaže, tješio se odlazeći do govornica. Zvao je redom raju iz Sarajeva, ali nije im se povjeravao o nevjerovatnim scenama iz kuće.

Tražio sam oduška u nekim neformalnim i otkačenim razgovorima. Pitao sam prijatelje „Majke ti, ko je koga maznuo i ko se s kim pobio u zadnje vrijeme“ da bih se vratio u normalu. Na kraju su duhovi pobijedili. Pobjegao sam i u Švedsku nisam godinama dolazio. Tek nedavno sam se zaputio na turneju sa Zdravkom Čolićem, spavao sam kod mog druga iz gimnazije Lihe. Ali kod njega nema duhova pouzdano.

Na kraju se skrasio u Beogradu. Šeretski dodaje da nema ni duhova u gnijezdu koje je svio sa saputnicom Martom. Jedino su mu se počele pojavljivati sijede… (Naj portal)

Marta Keler i Zijo Valentino

 

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending