Pratite nas

Parapsihologija

Duhovi i crna magija iz Tredegar kuće u Newportu: POKOJNI VLASNICI IZ GROBA ZVONIMA DOZIVAJU SLUGE?!

Published

on

Kuća Tredegar u Newportu u Walesu nije samo ukleta, već je prepuna duhova

Mračna, impozantna i zlokobna – ovo su samo tri riječi koje opisuju luću Tredegar u Newportu.

Ako biste došetali do ove seoske kuće sigurno biste pomislili: “Znate šta, ovo mjesto izgleda kao da je ukleto”, i bili biste i više nego u pravu.

Ali, nisu samo u pitanju pokojne duše koje svoj spokoj traže u ovoj kući. Nešto mračno vreba tamo, krije se u sjenama i možda je prizvano u naše carstvo mračnim, tajanstvenim magijskim praksama.

Kuća Tredegar nije samo ukleta. Zaražena je.

Istorija Tredegar kuće

Iako najraniji dijelovi kuće mogu pratiti svoje porijeklo od 15. vijeka, ozbiljna gradnja počela je 1664. godine, a završena je 1672. godine.

Kroz svoju dugu istoriju, Tredegar je bila dom moćne i izuzetno bogate porodice Morgan.

Graditelj kuće, William Morgan, nije štedio novac na izgradnji svoje kuće, i koristio je crvenu ciglu, rijedak i skup građevinski materijal koji se ne može naći u Walesu.

Možda njapoznatiji Morgan koji je bio gospodar kuće, bio je Godfrey Morgan, koji je bio poznat kao ljubazan i velikodušan čovjek koji je donirao hektare zemlje ljudima uz Newporta za javnu upotrebu.

Nažalost, Godfrey je umro 1913. godine, a njegov sin Kortni preuzeo je vlasništvo nad kućom i plemićku titulu vikonta.

Kada je Kortni preminuo 1934. godine, njegov sin Evan preuzeo je vlasništvo nad kućom. I upravo su s Evanom, nadaleko čudnim mladićem, počele sve paranormalne nevolje.

Crna magija

Proširile su se mnoge priče o Evanu i društvu s kojim se družio, a jedna od tih priča je bila da se Evan bavio čarobnjaštvom i izvodio obrede crne magije u Smeđoj sobi, sa još nekoliko ljubitelja mračnih vještina.

Među ovim ljubiteljima bili su pisac HG Wells, novinar Godfri Vin i grčki princ Paul.

Ali najistaknutiji okultista koji je prisustvovao ovim crnim magijskom obredima bio je niko drugi do sama zvijer, Alistair Crowley.

Činilo se da je nešto ispuzalo iz pakla tokom jednog od njihovih rituala u Smeđoj sobi. Nešto neljudsko.

Posjetioci su primijetili da neprirodna hladnoća prožima prostoriju bez obzira na to koliko se čini da je ostatak kuće topao.

I osjećaj nelagode, koji bi neki mogli nazvati i užasom, utisnut je na samu tkaninu sobe. Nešto izrazito neprijateljsko opsjeda Smeđu sobu.

Kada je Morganova vladavina Tredegar kućom konačno završena 1951. godine, kuća je pretvorena u katoličku školu za djevojčice.  A 1974., kuća prelazi u ruke Vijeća Newporta.

Dugi niz godina se pričalo da je ova velika stara kuća bila ukleta. Ali kada je Vijeće preuzelo vlast, tada je sablasna aktivnost počela ubrzano da se ispoljava na najjezivije načine.

Parada časnih sestara

Možda najstrašnija paranormalna aktivnost ove kuće ima veze sa pojavom sablasne povorke časnih sestara.

Radoznali posmatrači sa strahopoštovanjem posmatraju kako se povorka pojavljuje, prolazi kroz unutrašnje dvorište i nestaje kada stigne do pivarnice.

Posjetioci su također prijavili da su vidjeli osamljenu časnu sestru u sivom odileju kako stoji na vrhu stepenica i gleda dole u ljude dok ulaze.

Lovci na duhove vjeruju da su časne sestre spektralni ostatak iz vremena kada je kuća bila katolička škola.

 Ko to tamo zvoni?

Tokom procvata kuće kao rezidencije klana Morgan, u kuću je ugrađen zamršen sistem od 20 zvona. A sluge su ga nazvali “Prolaz zvona”:

Kad god bi Morgan nešto poželio bez obzira na doba dana, sve što bi trebali učiniti je povući konopac i zvona bi se oglasila.

Dani pozivanja sluga su možda davno prošli, ali zvuk zvona se još uvijek čuje u kući.

Istraživači vjeruju da je zvuk ili uspmena na neko mjesto ili da neko od sablasnih stanovnika iz groba doziva sluge.

 Fantomski koraci

Kuća Tredegar se nalazi na ogromnom imanju i krase je još nekoliko pomoćnih zgrada. A jedna od tih pomoćnih zgrada, Društveni centar, je žarište paranormalnih aktivnosti.

Društveni centar, nekadašnja štala, bio je jedna od zgrada koje je donirao vikont Godfri Morgan. I čini se da je to jedna od najukletijih zgrada na imanju.

Prije nego što je postala društveni centar, zgrada je bila trgovina u kojoj je lokalno stanovništvo moglo kupovati razne namirnice.

Kupci su navodno gledali kako proizvodi iznenada odlete s polica i lebde preko sobe.

Svjetla bi se palila i gasila, a fantomski koraci bi pratli ljude okolo dok bi kupovali.

Nakon što je pretvoren u društveni centar, aktivnost u zgradi je nastavljena.

Srećom, ko god opsjeda zgradu, izgleda da je prijateljski nastrojen, bez naznaka zlobe. Pa, barem ne još.

Tredegar kuća je ovih dana popularna turistička atrakcija i godišnje dočekuje hiljade znatiželjnika iz cijelog svijeta. (Najportal)

 

Parapsihologija

Nadarena Azira predviđa: I LEPOJ BRENI ŠESTA KAŠIKA POKAZUJE RAZVOD BRAKA

Published

on

Lepa Brena u Sarajevu

Regionalna zvijezda Lepa Brena ovih dana boravi u Sarajevu, gdje vrši posljednje pripreme za predstojeće spektakle u sarajevskoj Zetri. Ovih dana se družila sa sarajevskom rajom, pa je “uhvaćena” kako šopnguje u tržnom cetru, da bi navečer uživala u jednom sarajevskom restoranu.

A kako je zavladala epidemija razvoda dugogodišnjih brakova na estradnoj sceni, mnogi su se zabrinuli za opstanak braka Lepe Brene.

Nadarena Azira uči istiharu putem tespiha i pomaže ljudima: HOĆE LI BITI HAJR ILI ŠER

Prisjetili smo se predviđanja nadarene Azire koja joj je svojevremeno “vidjela” razvod braka.

Što se tiče Fahrete Jahić – Lepe Brene kašike joj pokazuju sitne zdravstvene probleme, ali bolnicu ne vidim.

– Mimo pjevanja, treća i četvrta kašika Breni pokazuju dva posla kojima će se baviti. No, kroz ove poslove će imati velikih problema pa bi najbolje bilo da ih i izbjegne. Šesta kašika joj pokazuje razvod braka pa neka se potrudi da do ovoga ne dođe. Ona ima prefinjen karakter koji u svemu traži ravnotežu, a ima izražen smisao za estetiku i uvijek lijepo i elegantno djeluje i zbog toga je privlačna.

Nadarena Azira

Nadarena Azira

– Ljubav, brak i djeca joj su najdragocjeniji i ima urođenu ljepotu i finoću ponašanja. Odličan je diplomata i rado je prihvaćena i viđena. Duboko je emotivna i koga voli kompletnu sebe daje. Sklona je finim stvarima i pojavama, ponašanju i izražavanju. Ima jako lijepo tijelo i puno fizičke energije. Tvrdoglava je, idealista i principijelna. Ona dobro zna šta traži od života i zbog svoje ambicije upornosti to i dobiva. Ima mnogo talenta za pjesmu, ples, glumu i živahna je, maštovita, šarmantna. Pretjerano je kritična, velikodušna, temperamentna, brza, samostalna i ne voli ničije savjete – kazala je svojevremeno nadarena Azira o Lepoj Breni. (Naj portal)

 

BONUS VIDEO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending