Pratite nas

Naj recepti

Ovako nešto niste probali: PREUKUSNI ROLAT OD KESTENA (Recept)

Published

on

Gradom se širi miris pečenih kestena koji nas zove na divne jesenje šetnje, a mi Vam donosimo slatki recept za potpuni doživljaj u kojem ćete, to se mora naglasiti, moći da uživate bez griže savjesti! Upoznajte se sa rolatom od omiljene jesenjske namirnice: kestena!

POTREBNI SASTOJCI ZA KORU: 3 kašičice brašna, 3 jaja, 4 kašičice šećera, 1/2 praška za pecivo, 2 kašičice kakaa, 1 kašičica meda

POTREBNI SASTOJCI ZA FIL: 250 gr kesten pirea, 100 gr maslaca, 1 kašičica ruma, 1dl slatke pavlake za šlag, 1-2 kašičice šećera u prahu, 1 kašičica namaza od lješnika

Natopiti biskvit u malo mlijeka, čokolade u prahu, rumu i šećera.

Čokoladna glazura: 70 gr čokolade, 1-2 kašičice ulja

Kako biste napravili koru, izmiksirajte zajedno jaja sa šećerom dok ne pobijele. Dodajte brašno i kakao, ponovo izmiksajte pa dodajte med.
Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu prethodno zagrijte na 180 C i stavite smjesu u kalup pa pecite oko 15-ak minuta.

Ohladite kore i presijecite ga na pola.

Kako biste dobili fil, izmutite kesten pire s omekšalim maslacem i šećerom. Dodajte pavlaku za šlag i rum i sve izmiksajte.
Kore natopite s toplim mlijekom, čokoladom u prahu, šećerom i rumom.

Na polovinu kora stavite pola fila, a u drugu polovinu stavite namaz od lješnika. Dobro izmiješajte pa namažite preko prvog premaza. Staviti drugi dio kore i premažite cijeli rolat.

Čokoladu otopite pa prelijte preko rolata i stavite u frižider da se hladi.

I preostaje vam da uživate bez griže savjesti!

Sjetite se da je kesten izuzetno zdrav za naš organizam. Kesten je divan orašasti plod s malo masti, bogat je vitaminom C, a zbog visokog udjela vlakana, lako se vari. I zato uopšte ne morate da se suzdržavate. (Naj portal)

Naj recepti

Omiljeno jelo: ZAPEČENE PLJESKAVICE SA SIROM I PEČURKAMA (RECEPT)

Published

on

Ovako pripremljene pljeskavice postaće vaše omiljeno jelo. Napravite ih od mljevenog mesa, hljeba i luka, pa ih prelijte savršeno ukusnim umakom od povrća i majoneza, a zatim pospite rendanim sirom.

Kada to zapečete u rerni dobijate zanimljiv obrok koji može da se služi i na prazničnoj trpezi. Priprema vam ne oduzima puno vremena, pa možete da spremite i kada žurite. Jedite i za ručak, samo uz salatu, jer u ovom jelu imate i meso i prilog.

POTREBNI SASTOJCI: 600 g mljevenog mesa, 1 crni luk. 3 čehne bijelog luka, 2 kriške hljeba, 150 g sira

Za punjenje potrebno: 300 g pečuraka, 1 mrkva, 2 crna luka, 1 jaje, 2 kašike majoneza ili pavlake

Hljeb isjeckajte na kockice i prelijte vodom. Ocijedite, pa stavite u blender i dodajte crni i bijeli luk.

Dobijenu kašu sipajte u mljeveno meso. Posolite i pobiberite po ukusu, pa sjedinite.

Napravite veće ćufte, pa iz pomoć okruglog kalupa napravite pljeskavice. Poredajte na pleh obložen pek papirom.

Pečurke i luk isjeckajte, a šmrkvu izrendajte.

Propržite luk i pečurke, pa sipajte u posudu. Dodajte mrkvu i jaje, posolite i pobiberita, pa dodajte i majonez/pavlaku. Sve dobro promiješajte.

Sipajte fil preko pljeskavica, pa pospite svaku izrendanim sirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending