Pratite nas

Zanimljivosti

Umjesto saksija okačila kofice naopako: KOMŠIJE JULIJU „ŠPIJUNIRALE“ DA VIDE ŠTA TO ONA RADI

Published

on

Trendovi se mijenjaju u svakoj oblasti, pa ni uzgoj povrća nije izuzetak. Svima je dobro poznato kako se to paprika i paradajz klasično uzgajaju, ali mlada Julijana Kuzmić dokazala je da može i drugačije, i to – naopačke.

Vjerovali ili ne, paradajz i paprika se na ovaj način mogu gajiti veoma uspješno, na malom prostoru sa biljkom susjedom.

„Tako smo jednom prilikom naišli na jedan video kako čeri paradajz može da se uzgaja naopačke, meni se to dopalo pa sam i sama morala da probam. Prvi put kad sam to radila uspkelo mi je i ovaj drugi put sam uradila u gradskim uslovima i uspjelo je“, kaže za RINU Julijana Kuzmić.

Ona ističe da je ovakav način uzgoja pogodan za stambene zgrade i za one koji nemaju prostora da biljke uzgajaju u baštama. Sve što je potrebno to je dobra volja, nekoliko plastičnih kofica raznih dimenzija, zemlja, rasad biljke i voda.

„Nisam htjela da mi ostane prazan prostor u gornjem dijelu kofice, a u donjem je visio čeri paradajz. Istraživala dalje, pa gore posadila bosiljak jer je on dobar komšija sa paradajzom a u drugoj kofici bila je ljuta papričica i takođe bosiljak. Moje biljke su preživjele razne stresove jer mi je propao sistem za navodnjavanje dok sam bila na službenom putovanju ali uz puno truda ipak su mi preživjele i rodile, naglašava Julijana.

Prema njenim riječima biljke treba zalivati svakoga dana obilno jer je kofica mala pa im je potrebno više vode. I ako ste sumnjali da ovakav način uzgoja nije moguć evo dokaza da ste pogriješili jer je mlađanoj i ambicioznoj Julijani rodio čeri paradajz naopačke a i papričica ljuta pa još naopaka. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending