Pratite nas

Poznati

Morale su da slušaju šefa: DRAGANA I ŠEMSA SU IMALE ZABRANU DA GOVORE ZA NOVINE

Published

on

U jeku najveće popularnosti, krajem osamdesetih godina, kada su nastajali njihovi najveći hitovi, Dragana Mirković i Šemsa Suljaković nisu se previše pojavljivale u medijima. Nije ih bilo čak ni na nekim prestižnim takmičarskim festivalima i priredbama ili TV centrima.

Naime, njihov kompozitor i vođa „Južnog vetra“ Miodrag M. Ilić, poznatiji kao Mile Bas, imao je podugu „crnu listu“ novinara i medija kojima Dragana Mirković i Šemsa Suljaković, ali i ostali članovi slavne južnovetrovske petorke nisu davali intervjue, niti su dozvoljavale fotografisanja.

Pričalo se da je Miletu smetalo što njegov melos vezuju za orijentalnu muziku, a on je tvrdio da je autentičan i moderan stvaralac za tadašnje jugoslovenske prilike. Imao je i najjače dokaze, jer su tiraži Šemsinih, Draganinih, Sinanovih, Kemalovih i Miletovih ploča bili milionski, a njihovi koncerti imali su rekordne posjete.

Koliko je Mile Bas bio principijelan, a Šemsa i Dragana poslušne kazuje i jedan detalj iz 1987. godine. U jednom beogradskom listu poželjeli su njih dvije na naslovnoj strani, jer su njihove pjesme tih mjeseci bile najslušanije u izboru slušalaca 20 lokalnih jugolovenskih radio stanica. Obje su se zahvalile, i izbjegle intervjue, a onda se pročulo da ne smiju za novine da govore od Mileta Basa.

Onda su novinari telefonski pozvali Miodraga M. Ilića. On im je skresao u brk slijedeće:

„Odričem se titule hita mjeseca i kada bih mogao, najviše bih volio da sve to obustavim. Zapravo, mislim da se iza svega toga kriju nečiste radnje, što je i svojstveno novinarima, pa zato sumnjam i u regularnost ovog takmičenja. Nanijeli su mi mnogo štete u mojoj karijeri, pa se zato odričem svega što je u vezi sa „Saborom“ – kazao je IlićFoto: Reprint Sabor

Upozorili su Ilića da se tim postupkom odriče i slušalaca, više od dvadeset radio-stanica, a dobili su slijedeći odgovor:

„Ja sam odbio i učešće na MESAM-u, pa zato ovo odricanje za mene ne znači mnogo. Ne dozvoljavam nikome ko radi sa mnom, pa ni Dragani i Šemsi, da daju bilo kakve izjave, jer je u sve to uložen moj veliki rad i trud. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending