Pratite nas

Info

Otišli na jug da upoznaju domovinu, pa ih otrovali: OSNOVCIMA VAREŠA, SARAJEVA I SREBRENIKA PRESJELA EKSKURZIJA U NEUMU

Published

on

Učenicima devetih razreda sarajevske Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” i Osnovnih škola Vareš i Majdan presjela je ekskurzija u Neumu. Vraćeni su ranije kućama zbog stomačnih tegoba koje su se pojavile već s prvim danima ekskurzije.

Većina djece se žalila na stomačne probleme, a mnogi su morali dobiti i ljekarsku pomoć. Zanimljivo je da se krije hotel u kojem su osnovci boravili, ali da je vijest o đačkim tegobama i njihovom naprasnom vraćanju kućama sigle sa nekoliko dana zakašnjenja. Stigla je od roditelja, koji su u panici odlazili po svoju djecu u Neum.

Već drugu noć su učenici počeli povraćati i osjećati se loše. Treći dan par učenika je završilo na infuziji u ambulanti u Neumu dok je i drugima bilo loše. Razrednim nastavnicima isto nije bilo dobro.

Učenici devetog razreda iz Osnovnih škola Vareš i Majdan, te iz Srebrenika su se našli u istoj situaciji tokom drugog dana ekskurzije. Rečeno je da je to samo neki stomačni virus, ali se sumnja i na trovanje. Djeca su se kući vratila u kritičnom stanju gdje je značajan broj njih bio na infuziji i u Sarajevu. Više od 60 posto učenika je u veoma lošem stanju te se malo njih pojavilo danas na nastavi”, – saznaju mediji.

Prema riječima direktorice Osnovne škole Vareš njihovi učenici su sr vratili kući u srijedu poslijepodne.

“U utorak je dvoje djece počelo povraćati, popodne se tokom dana još dvoje javilo i mi smo djecu uputili u Dom zdravlja u Neumu da bi uključili ili isključili to trovanje hranom. Pregledala ih je doktorica i rekla da je virusna infekcija te im je uključila lijekove. Tu večer se još pojavilo djece sa mučninom. Nakon lijekova, već je određenom broju djece bilo bolje”, navela je.

Ogorčeni roditelji iz Vareša kao da se ne slažu sa direktoricinim riječima.

“Svi su prije vremena vraćeni kućama, a većina njih imala je simptome trovanja. Otrovali se u hotelu. Imaju nalazi i mišljenja doktora u Varešu. Svi govore samo jedno-počinje izjavu svoju roditelj iz Vareša za portal Crna-Hronika.

Nakon potresne ispovijesti roditelja iz Vareša, javili su se i ogorčeni roditelji iz Srebrenika koji tvrde da su se i njihova djeca otrovala u istom hotelu kao i đaci iz Vareša.

“Svi su bili zajedno u hotelu. To je mala ekskurzija osnovaca. Završavaju deveti razred, završavaju osnovnu školu i ovako da im se desi. A sve, putuj u BiH da djeca upoznaju domovinu. Tako su je upoznali da su svi završili na UKC Tuzla na Gradini- počinje svoju priču ogorčeni roditelj iz Srebrenika.
12.5 su došli u neumski hotel. Spavali smo u njemu tri noći i svaku noć su dobivali živu hranu, ali nikoga to nije zanimalo. Svi smo imali mučnine, ali smo mislili da je to od puta. Sutradan je veliki broj učenika završilo na infuzijama i na tabletama– izjavio je dječak osnovne škole.

Direktor, nastavnici 1. osnovne škole , kao i đaci svi su se otrovali. Pola škole završilo je na UKC Gradina Tuzla. U srijedu su već veliki broj djece prvo pomoć zatražio u Hitnoj pomoći. Svi šute. Ne znam zašto- izjavio je jedan od roditelja. (Naj portal)

Info

Kakav mangup: GLUMIO RETARDA DA BI GA SESTRE KUPALE, A POJEDINE I ZADOVOLJAVALE

Published

on

Dvadesetdevetogodišnji Rutledž Deas Četvrti iz Luizijane priveden je u policijsku stanicu poslije silnih prevara koje je prethodnih mjeseci izvodio kući sa medicinskim osobljem.

On se mjeecima pretvarao da je mentalno hendikepirana osoba kako bi od sestara koje bi dolazile kući dobijao naklonost, kupanje i njegu, piše Oxygen.com.

Rutledž je po internetu istraživao koje su službe bile najpogodnije za ispunjenje bolesnih fantazija. Prednost su imale one koje su na sajtovima pokazivale i kako izgledaju sestre.

Potom bi ih zvao telefonom govoreći da je on zaista Rutledž, ali je tražio pomoć za 18-godišnjeg brata “Korija” koji naravno nije postojao.

Potom bi ih čekao na vratima govoreći im da je “stariji bata” Rutledž na poslu i da ga je ostavio samog. Konstantno bi pred sestrama glumio da je mentalno poremećen i one su redom padale na to.

Od žena je tražio da ga prije svega kupaju i mijenjaju mu pelene, a nekima je zahtijevao mu miluju međunožje jer se tako, kako im je govorio “lakše opušta pred spavanje”. Dvije sestre su pristale na to, a kod jedne se “Kori” otkrio.

“Nije mogao da sakrije potpunu uzbuđenost i zgrabio je ženu u kadu kraj sebe. Momentalno je otkrio svoje pravo lice i ona je istrčala i vrištala.

Rutledž se tu uplašio da će biti otkriven, pa se pretvarao da plače poput malog djeteta. Nažalost po njega, ta gluma više nije prolazila i sestra ga je prvo prijavila ustanovi za koju radi, a onda je kontaktirana i policija”, rečeno je u policijskoj stanici u Uačita Parišu, Luizijana.

Rutledž Deas Četvrti dobio je petogodišnju uslovnu kaznu i 400 sati dobrotvornog rada. (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending