Pratite nas

Zanimljivosti

“Da li vi Mirko Raguz uzimate Maru Zaguz: NAJSMJEŠNIJE KOMBINACIJE IMENA I PREZIMENA NA BALKANU

Published

on

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da ste naišli na ime, prezime ili sklop jednog i drugog koji su vas natjerali da se smijete do suza. Ovo su najsmješnije kombinacije imena i prezimena na Balkanu.

Sjećate se one neobične mostarske table “Advokat Alija Zaklan u dvorištu”? E, to nije ništa kakav je fenomen neobičnih ili smiješnih prezimena se izrodio širom Balkana.

Na forumima se pokrenula tema o najneobičnijim kombinacijama imena i prezimena. Tema je bila toliko inspirativna da su se mnogi i po nekoliko puta uključivali u prepisku, prisjećajući se imena svojih kolega iz škole i fakulteta, imena sa koverti koje su raznosili dok su obavljali studentske poslove, imena sa biračkih spiskova kao i zvučnih komšijskih imena.

Hercegovina nije jedini rasadnik neobičnih prezimena. U susjednoj Hrvatskoj jednako se mogu pohvaliti svojim primjerima. Dr. Vidović je podsjetio da u Imotskoj krajini obitavaju Bitanga ili Lešina, na području Dubrovnika Oblizalo i Smrdelj, u Konavlima je bilo i Penisovića, a kod Neretvana prezime Sprčić. Zanimljivo, u prošlosti je bilo osobnih imena kao što su Brzizec, Munikoza, Pratež, Vatavuk ili Vrtiprah.

Tako su se u nizu spiskova našli:

Aida Obuća
Mila Guzičica,
Tvrtko Prcić,
Udovica Draga,
Tuka Amel
Zdenka Kruška,
Vesela Lešina,
Satko Bitanga
Glavica Luka,
Bajat Jovan,
Đoković Kitica,
Erika Degen,
Goli Janoš,
Curi Đon,
Zoran Kajgana,
Skočilović Svemirko,
Tikvina Jagoda,
Nikolić Rubioza,
Guska Zec,
Papak Rajko,
Zaklan Indira
Veselinović Veselinka,
Rikalo Prvoslav,
Mario Prce
Šupčić Mesud
Milica Krtica Trtica,
Pauna Potkonjak,
Nedžad Tiganj,
Nermin Drka
Mara Vrećetina
Đoka Francuski,
Gvozdena Šipka,
Šemsa Burek,
Milena Mašnica,
Božidar Skalpel,
MiraTorbica,
Stojanka Kokoška,
Milada Picina,
Neđo Kvočka,
Lepa Nakarada,
Grozdan Šipak,
Prdoljub Guzajac,

Jedan od učesnika napisao je i da u jednoj firmi rade tri osobe koje se prezivaju: Puzigaća, Derigaća i Nepergaća.

Zatim tu su i prezimena poput: Dronjak, Kenjalo, Tresiglavić, Brabonjak, Stolica, Babarogić, Magarac, Pirivatrić, Mašinkosa, Peškir, Prezimović, Kenjčević, Slinić, Drakula, Vištica, Budalica, Balavac, Čatrnja, Čiko, Droce, Drocić, Namet, Peško, Nogalo, Tuka, Nosić, Okoliš, Kljun, Obućina, Žmiro, Džamahirija. Medar, Čoban, Svinjar, Kokoša

Postoji i anegdota da jematičar u jednom selu vjenčavao Mirka Raguza i Maru Zaguz, pa je nastala opšta smijurija kada je pitao:

“Da li vi Mirko Raguz uzimate Maru Zaguz…”

I to nije jedina od smiješnih situacija nastalih zbog prezimena ili imena. Imai h jako puno, naročito u Hercegovini i Dalmaciji. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending