Pratite nas

Izdvojeno

Brze kiflice sa sirom: Prave se i pojedu za čas posla!

Published

on

Kiflice

Za ove preukusne kiflice potrebno je od sastojaka:

600g mekog brašna
2dl mlijeka
1 suhi kvasac
1 šolja gustog jogurta ili 3 kašike pavlake
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
1dl ulja
Sir po želji, ovdje korišten ABC sir
2 žumanjka
Malo mlijeka za premaz

U posudu sipati brasno, jogurt, prašak za pecivo, ulje i so. Mlijeko ugrijati da bude mlako pa u njega razmutiti kvasac. Mlijeko sa kvascem dodati u smjesu brašna i zamijesiti tijesto da bude blago ljepljivo. Istresti na pobrašnjenu podlogu i podijeliti na 3 dijela. Svaki dio ponovo zamijesiti i dodati malo brašna ako je previše ljepljivo.

Razvaljati u krug tanko, oko 0.5cm i podijeliti na 8 ili 16 trokutića u zavisnosti od veličine tijesta. Na širi dio svakog trokutića staviti malo sira ili drugog punjenja po želji pa krajeve trokutića stisnuti na unutra da se spoje i zarolati trokutić prema vrhu da dobijete kiflicu. Ponoviti sa ostatkom tijesta. Redati na pleh pokriven pek papirom i premazati svaku kiflicu sa malo mlijeka.

Uključiiti rernu na 200 da se grije dok kiflice malo odstoje. Kad se rerna zagrije smanjiti na 180, a kiflice premazati žumanjcetom. Po želji posuti susamom ili drugim sjemenkama. (Najportal)

Izdvojeno

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Published

on

Danas je najveća balkanska zvijezda: Prepoznajete li pjevača s fotografije?

Zdravko Čolić danas je jedna od najvećih zvijezda u regionu i pjevač kojeg vole i poštuju sve generacije. Dokaz su uvijek pune arene i sale za koje se traži karta više.

Iako je decenijama na muzičkoj sceni, skandali ga nikada nisu pratili, a malo toga se zna i o njegovom privatnom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Adria (@vogue.adria)

Gotovo nikada ne možemo vidjeti njegove fotografije iz svakodnevnog života. No, na jednoj Facebook stranici objavljena slika iz 1962. godine, kada je Zdravko bio dijete.

Prepoznajete li čuveni bračni par: Napisali su ‘Ti si mi u krvi’, Čola im duguje mnogo

Imao je tada samo 11 godina. A svojevremeno je o svom djetinjstvu pričao da je bilo sretno i da ga pamti po lijepim trenucima.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending