Pratite nas

Naj recepti

Provjereno dobre: PIROŠKE SA MLJEVENIM MESOM I KROMPIROM (Recept)

Published

on

Piroške su ečene ili pržene lepinje u obliku čamca sa raznim nadljevima. One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi. Obično se piroške prave od tijesta, ali sada probajte i verziju sa mljevenim mesom i krompirom

POTREBNI SASTOJCI: 700 g krompira, 400 g mljevenog mesa po izboru, so, paprika, peršun, mirođija, 1 čehna bijelog luka, 1 struk praziluka, 1 paradajz, 2 jajeta, 500 g brašna

Na ulju propržite crni i bijeli luk pa dodajte mljeveno meso. Dinstajte pa začinite i dodajte sjeckan paradajz.

Krompir ogulite, isijecite na manje komade i stavite da se kuha u posoljenoj vodi. Kada je gotov procedite i izgnječite ga.

Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mješavinu sa mesom. Sve sjedinite.

Ubacite sjeckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umijesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smjesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru. (Naj portal)

Naj recepti

Pikantno i ukusno: FIŠ PAPRIKAŠ (Recept)

Published

on

Danas vam poklanjamo zanimljiv recept za ukusno jelo u kojem ćete istinski uživati. Važno je napomenuti da ovo jelo zasiti, a ne goji!

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg miješane riječne ribe, 1 kg crnog luka, 2-3 čehna bijelog luka, 3-4 lovorova lista, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika mješavine začina za pečenu ribu, 1 kesica dodatka za riblju čorbu, po ukusu mljevenog bibera i bibera u zrnu, 1 kašika ljute, suhe čili papričice, 1 kašika sjeckanog peršunovog lista

Ribu isjeći na krupniju parčad i odložiti sa strane, trebaće nam kasnije.

Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno sjeckan crni luk, da se zgusne, ako je potrebno, dolivati po malo tople vode. Staviti i koji list lovora. Bijeli luk samo zdrobiti i ubaciti u šerpu.

Sad dodati paradajz pire i, kad zamiriše, sipati 1,5 l hladne vode u kojoj je razmućena kesica dodatka za riblju čorbu. Kuhati na jakoj vatri, da se sos malo zgusne.

Zatim ubaciti prethodno spremljenu ribu, dodati začin za pečenu ribu, mljeveni i biber u zrnu i suhu čili papričicu, kao i sjeckani peršunov list. Kuhati još oko petnaestak minuta. Poslužiti toplo. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending