Pratite nas

Poznati

Zašto je Selma Bajrami odbila nastup na Evroviziji: U SARAJEVU SU MI TRAŽILI NOVAC, UMJESTO DA ONI MENE PLATE

Published

on

BiH već odavno nema svog predstavnika na Eurosongu. Problemi su finansije. Navodno BHRT čak i duguje određeni novac organizatorima. Evropa je daleko I za muzičke stvaraoce sa ovih prostora, osim ako ne tezgare po klubovima i dikotekama za bh. dijasporu.

Sve se dešavalo 2005. godine. Selma je pjevala na engleskom jeziku “C’mon boy”. Mjesecima je učila engleski jezik, jer ona tada nije znala ni abecedu. Sve je već bilo spremno. Ona se čak smatrala favoritom, ali su se pojavili određeni mešetari, koji su joj tražili novac za finansiranje Eurosonga i eventualnu pobjedu.

Samo nekoliko dana prije takmičenja u studiju BHT 1 pjesma je povučena. Autorka pjesme Aleksandra Kovač pjesmu je zadržala za sebe i s njom poslije osvojila MTV nagradu.

“Trebala sam nastupiti posljednja, sve je bilo riješeno, ali su mi počeli tražiti novac, puno toga sam trebala da finansiram sama. Ja im nisam htjela dati taj novac – ispričala je Selma.

Na kraju je izabrana pjesma “Zovi” grupe Feminnem. One su u Kijevu zauzele 14. mjesto, nisu se uspjele ni plasirati u finale. (Naj portal)

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending