Pratite nas

Poznati

Muzičko osvježenje: FERID AVDIĆ PROFESORSKI SA PROFESOROM KEBIĆEM

Published

on

Popularni Ferid Avdić tvrdi da je uvijek vrijeme za dobru pjesmu. Čak ni korona nije smetnja. On ovih dana priveo je kraju snimanje pjesme “Hej kafano” koju je za njega uradio profesor Muamer Kebić, cijenjeni professor na Muzičkoj akademiji u Salzburgu.

“Pjesmu smo već predstavili radio i TV urednicima u BiH i svi su dali same komplimente. I meni je drago da je ovo početak koji puno obećava. Uskoro će biti objavljen CD s ovom i novim pjesmama, koje ćemo u okviru ovog projekta snimiti moje kolege i ja, vjerujem, na radost publike koja je željna dobre pjesme – kaže Avdić.

Iako mu je profesionalna preokupacija vezana za svjetsku klasičnu muziku,profeoru Kebiću je velika ljubav sevdalinka, kao jedna od najvrednijih i najljepših tradicionalnih muzičkih tvorevina na svijetu. On je nedavno promovisao notnu svesku sa zapisima najljepših sevdalinki za soliste na harmonici.

Nakon Ferida u studio sa profesorom Kebićem u studio će ući Hasiba Agić, Ibro Selmanović, Hamid Ragipović Besko… Oni će snimati nezaboravne sevdah pjesme koje su pjevali Zaim Imamović, Safet Isović, Nedeljko Bilkić, Silvana Armenulić, Beba Selimović…

Poznati

Ana Bekuta proslavila 65. rođendan: EVO KO JE STIGAO OD KOLEGA

Published

on

Ana Bekuta, pjevačica i članica žirija “Zvezda Granda”, jučer je proslavila svoj 65. rođendan.

Povodom toga za svoje najbliže prijatelje i članove porodice napravila je slavlje u restoranu.

Od poznatih lica na rođendanu folk zvijezde pojavile su se njene koleginice Lepa Brena i Milica Pavlović.

Slavlju su prisustvovali i njeni unuci Sonja i Branko te na taj način joj uljepšali ovaj poseban dan.

Tako su se mnogobrojni fanovi, prijatelji, kolege i saradnici oglasili putem društvenih mreža i Ani poželjeli samo najljepše želje povodom rođendana.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending