Pratite nas

Info

Ivanu presjela užina: VRAĆENI IZ HRVATSKE ZBOG 4 NEPRIJAVLJENE BANANE, 4 JABUKE

Published

on

Nova pravila vezana za unos prehrambenih proizvoda u Evropsku uniju, odnosno Republiku Hrvatsku svakodnevno šokiraju građane BiH prilikom prelaska državne granice, piše Večernji list BiH.

Najnoviji primjer je apsurdan. Jedan bračni par je, kako tvrde, vraćen s hrvatske granice zbog četiri banane, 3-4 jabuke, par šnita hljeba i pola sirnog namaza od 100 grama.
Bračni par porijeklom iz livanjskog kraja neugodno se iznenadio kada su im carinici Republike Hrvatske rekli kako u njihovu zemlju ne mogu unijeti užinu koju su ponijeli u automobilu. Riječ je o količini hrane koja im je trebala poslužiti za jedan obrok.

“Carinik nam je otkrio ovu ‘veliku količinu krijumčarene robe’ te nas vratio nazadtrag na prostor BiH te smo je morali baciti, tj. uništiti. Nadamo se da će divlji konji naći ovu zalihu hrane i da neće propasti”, objavio je ovaj građanin, uz što je priložio i fotografije bačene hrane te naveo kako su on i njegova supruga očito počinili teški kriminal.

Nešto prije Božića Ivan, koji trenutno živi u Njemačkoj, carinicima je morao ostaviti domaćih proizvoda poput maslinova ulja, suhih smokava, domaćeg voća i povrća u vrijednosti od više stotina konvertibilnih maraka. Njegovu sudbinu dijelile su i stotine onih koji su se nakon Božića iz Hercegovine vraćali u Austriju, Njemačku… gdje trenutno žive.

Prilikom ulaska u Hrvatsku nedavno su, prema pisanju medija, na graničnom prijelazu Izačić/Ličko Petrovo Selo vozača carinici kaznili s 5100 kuna, jer je preko granice prenio dvije vreće kupusa, tačnije 15 kg. Kako se navodi u prekršajnom nalogu koji je izdan ovom vozaču, kriv je jer “nije podnio carinsku deklaraciju za robu pod zabranama koja je pronađena u torbama u prtljažnom prostoru i to 15 kilograma svježeg kupusa”.

Osim njega, carinici su kaznili još tri osobe, jednu zbog tri tikve i to kaznom od 3500 kn, drugu za tri akumulatora s 4000 kn i plus 400 kn za troškove odvoza na otpad, te jednu putnicu koja je imala 10 pašteta. Ona je, prema tvrdnjama vozača, dobila kaznu od 3000 kn. Pravila su rigorozna, a sudeći prema navedenim primjerima, neki carinici ih se doslovno drže.

Sretna okolnost pa Ivanu hrvatski carinici nisu pisali kaznu. Inače, kazne se kreću od 700 do 28.000 KM: (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending