Pratite nas

Poznati

Nestvarno lijepi prizori: VODOPAD PRSKALO JE PRIRODNI DRAGULJ

Published

on

Na obroncima južnog Kučaja (Srbija) nalazi se vodopad koji se sa pravom smatra najinteresantnijim u ovoj zemlji. Do vodopada nazvanog Prskalo može se stići tek nakon dobre pripreme, zbog čega je on i dalje, iako najljepši, mnogima ostao nepoznat.

Ukoliko posmatrate ovaj vodopad, smešten u dolini rijeke Nekudovo, lako se može desiti da uočite sličnost sa predstavom mamuta ili slona. No, čak i da vas ne podsjeća na njih, nema sumnje da će vas opčiniti, kao, uostalom, i sve one koji su imali priliku da ga posjete.

Iako se ne može reći da je naročito bogat vodom, posebno je interesantno to što ovaj vodopad čak ni u toku vrelih ljetnjih mjeseci on ne presušuje.

Riječ je o specifičnoj prirodnoj formaciji, budući da su prisutne bigrene naslage. Upravo one su tokom minulih vijekova formirale stijene u obliku kupe. Voda koja se taložila na vrhu se obrušava sa visine od oko 15 metara i čini vodopad, simbolično nazvan Prskalo, tako zanimljivim.

Inače se do Prskala stiže iz pravca Resavice, udaljene oko 30 kilometara od Despotovca. Od Resavice je put za vodopad udaljen oko 13 kilometara.

Ono o čemu bi trebalo voditi računa, ukoliko odlučite da krenete na ovu destinaciju, jeste da na putu do vodopada i u njegovoj okolini mobilne mreže nemaju domet, pa bi valjalo dobro se pripremiti. Tim prije što i staza do vodopada nije propisno obilježena. Ali ako se dobro snalazite u prirodi, bićete nagrađeni nestvarno lijepim prizorom. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending