Pratite nas

Info

Kasno Marko na Kosovo stiže: UGOSTITELJI U MAKARSKOJ PORUČUJU: ETO VAM ČESI, POLJACI, DAJTE NAM BOSANCE I HERCEGOVCE!

Published

on

I dok se turistička sezona u Hrvatskoj koliko – toliko popravlja, ako je suditi po izvještajima sa Jadrana ugostiteljski djelatnisi nisu baš najsretniji klijentelom. Slaba je vanpansionska potrošnja…
Na tut emu progovorili sun a Makarskoj rivijeri, koja je sve do unazad nekoliko godina bila omiljeno područje turistima iz BiH kojih ove godine zbog mjera nema u tolikom broju. Tek desetak posto gostiju iz BiH odmara na na Makarskoj rivijeri, a to ima veze sa mjerama ulaska u Hrvatsku, cijenama, ali i nacionalizmom I radiklnom politikom aktuelnih hrvatskih vlasti prema BiH.

Hrvatsku čak zaibilazi i bh. dijaspora, koja ima papire EU. Uglavnom se okreću prema Neumu, Crnoj Gori, Albaniji i Turskoj. Neki odlaze i u Italiju, naročito Bosanci koji žive i rade u Švicarskoj.

Gostiju ima na plažama, ali ugostiteljski objekti u Gradacu, Zaostrogu, Živogošću, Drveniku su uglavnom poluprazni, piše hercegovina.in.

”Plaže su pune, ali kafići i restorani su prazni. Nema naših gostiju iz BiH koji nisu štedljivi i koji su punili naše objekte. Danas imamo Čehe i Poljake koji zahvaljujući što su u EU sa sobom donesu hranu i piće, pa čak i vodu u galonima donose” Sve bi njih rado zamijenili za naše Hercegovce i Bosance”, istakao je ugostitelj restorana na plaži.

Iznajmljivačica apartmana nam kaže da je njima svejedno ko im je u objektu.

“Prije par dana došli su nam momak i djevojka iz Poljske. Kada smo im dali ključeve oni su dobrih pola sata iznosili hranu i piće. I odu na kupanje, a u apartmanu ostave klimu da hladi zidove. Naši gosti su naši gosti i žao nam je što su ih mjere odvratile od Makarske rivijere”, istakla je ona.

S druge strane vlasnica kioska za prodaju hrane kaže:

“Nekada smo pjenili ako gosti iz BiH za marendu ponesu paštetu i narezak, a sada ovi gosti iz istočne Europe sa sobom donose sve. Bez gostiju iz BiH nema ni posla, ali ni zdrave i vesele atmosfere”.

I dok se za gostima iz BiH žali na Makarskoj rivijeri oni su ovo ljeto pootražili druge destinacije. Hrvatsku zaobilaze kilometrima. Izgleda da je i Bosanac i Hercegovac došao do pameti pa vodi računa gdje će trošiti svoje eure, dolare, marke… Srbi su već odavno prekrižili Hrvatsku. I oni odlaze u Crnu Goru, Bosnu, Grčku, Tursku…. (Naj portal/ Foto Arhiv: Makarska)

PROČITAJTE I OVO:

Uporedili smo cijene na Jadranu: HRVATSKA DUPLO SKUPLJA OD NEUMA I CRNE GORE

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending