Pratite nas

Zdravlje i ljepota

SVRAB NAKON UBODA KOMARCA: Kako ublažiti tegobe?

Published

on

Uglavnom ne primijetimo da nas je ujeo komarac, ali ugriz sigurno da. Sa njim dolazi uporni svrab koji može da traje danima nakon ujeda. Kreme i masti za ujede mogu da pomognu, ali svrab možemo da pobijedimo i stvarima koje vjerovatno imate u kući. Ovo su najbolja prirodna rješenje za ujede komaraca

Led
Hladne temperature i led mogu da smanje upalu. Rješenje je kratkotrajno, ali funkcioniše. Važno je da ne ostavljamo led direktno na ugriz duže od pet minuta jer može da ošteti kožu. Obavezno upotrijebite krpu između kože i leda.

Med
Ova slatka supstanca često se koristi među ljubiteljima domaćih lijekova jer ima mnoštvo antibakterijskih i antiinflamatornih svojstava. Mala kapljica može uspori upalu. To bi trebalo da smanji svrab.

Aloe vera
Pokazalo se da gel ima antiinflamatorna svojstva i može da pomogne u zarastanju manjih rana ili smirivanju infekcija.

Soda bikarbona
Nalazi se u gotovo svakoj kuhinji, a može da pruži olakšanje za uporan svrab od ujeda komaraca. Potrebno je da pomiješate 1 kašiku sode bikarbone sa isto toliko vode da se stvori pasta. Nanesite na ujed i pustite da odstoji 10 minuta prije nego što operete. Ako dođe do iritacije kože, zaustavite tretman.

Limun
Biljka se vijekovima koristi kao umirujući prirodni tretman. Na ubod možete da nanesete sitno isjeckane listove. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

SUHA I IRITANTNA KOŽA: Kakao maslac je spas!

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending